A jövőben a cigaretta és az alkohol mellett energiaitalt is tilos lesz eladni fiatalkorúaknak. Már dolgoznak a törvényi előkészítésen. A debreceni iskolások közül is egyre többen fogyasztanak energiaitalokat, s nem csupán a középiskolások, hanem a fiatalabbak is. Az iskolák tehetetlenek, mivel Magyarországon szabadon fogyaszthatók az energiaitalok, a házirendben nem lehet őket betiltani, pedig az adalékanyagok, főként a taurin és a koffein visszafordíthatatlan kárt okozhatnak a fejlődő szervezetben. A szakorvosok szerint az energiaitalok rendszeres és túlzott fogyasztása hosszú távon cukorbetegséghez, kiszáradáshoz, vesebajokhoz, szívritmuszavarokhoz vezet, alkohollal vagy gyógyszerrel kombinálva pedig halált is okozhat, ezért fiatalkorban semmiképp sem javasolt a fogyasztása.

Forrás: dehir.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
@verőce21: Igaz, csak 50 év felett egy korty is halálos lehet ebből a szarból.

Amúgy az első törvény aminek értelme is van, ezeket a löttyöket be kéne tiltani.
14 éves kis picsák egymásnak mesélik, hogy ők bizony naponta 6-7 energiaitalt isznak meg, és mekkora menők...közben meg szarrá megy a szervezetük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
deviance
@verőce21: 50 évesen már vérnyomáscsökkentőt szednek, nem energiaitalt isznak
verőce21
@deviance: Tudod, arra gondoltam, az a korosztály pedig már nem veszi meg. :)
Dr.luigilongo60
Nálunk a tuskóban most vezetik be az önkiszolgáló pénztárakat, ott simán kihozzák kölkek, ha akarják.
darwin
@cekker: Az én gyerekkoromban meg lehetett venni gyereknek is a cigit és a piát is,mégsem ivott ennyi gyerek.Azért,mert nem volt divat.Cigizni menő volt.Most dobozból inni menő,és berúgni a divat.
gabrella
Nagyon helyes! Csak az a baj,hogy megoldják ,éppen úgy mint a cigit és az alkoholt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.