Az új Büntető Törvénykönyv önálló fejezetként tartalmazza a szellemi tulajdonjogokat sértő bűncselekményeket. A szerzői jogok megsértése tényállásában több változás is figyelmet érdemel. Június 25-én fogadta el a Parlament az új Büntető Törvénykönyvet, amely a jelenleg hatályos szabályozástól eltérően önálló fejezetben szabályozza a szellemi tulajdonjog elleni bűncselekményeket. Ebbe a körbe a jelenleg hatályos Btk. alapján is ismert tényállások, azaz a bitorlás, a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, a védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása, a jogkezelési adat meghamisítása és az iparjogvédelmi jogok megsértése tartoznak. A 2013. július 1-jétől hatályos új büntetőjogi szabályok leginkább a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése tényállásban eredményeznek változást. Továbbra is jogellenes az, ha valaki más szerzői jogát megsérti, azonban az új Btk. a büntethetőséget értékhatárhoz köti. A jövőben csak a százezer forintot meghaladó...

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wadnarancs
Miért kéne büntetni???

Aki filmet tölt le az internetről az nem elveszi az eredetit. Egyszerűen csak az eredetit lemásolja a saját számítógépére majd onnan törli ,ha semmit nem ér a film. Hogyha értelmes film akkor elbattyog a moziba ,ha nem olyan retkek a mozik mint itt nálunk és megnézi a filmet rendesen.
Nem értem ezt miért kéne büntetni.
sonderkommando
Amíg a nagy nemzetközi figuráknak dollármilliókat fizetnek produkciónként, addig nincs miről beszélni, mivel a gyártóknak nem a megélhetés, illetve az éhenhalás veszélye a fő gondjuk, hanem a profit, a nyereség némi csökkenése.
Zolee75
@sonderkommando: @wadnarancs: A kormány nem szereti a konkurenciát!röviden ennyi.Mindent megtesznek csak h még több pénz jöjjön be.
onizuka
Egy photoshop és már túl is lépted.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.