A Vidám Park ás a Fővárosi Nagycirkusz mostani területének nagy részét is megkapná a jövőben az Állatkert. A hullámvasút és a körhinta így is megmaradhat - írja a Blikk.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Helyes. A cirkusz és a Vidám Park bárhol elfér, de az Állatkertnek már alig van helye terjeszkedni.
szaboria1
@Zsoel: Mennyire ismered a területet? A világ számos helyén az állatkert mellet vannak a vidámparkok. Az állatkert nem is igen jó helyen van mögötte éjjel nappal ott dübörögnek el a vonatok ami nem igazán nyugodt terület az állatoknak.
Zsoel
@szaboria1: Elég jól ismerem; ha hússzor nem voltam ott az elmúlt tíz évben, akkor egyszer sem. (Ez Budapest egyetlen normális helye.) Az állatokat nem kell félteni, azokat nem nagyon izgatja a vonatok dübörgése, a fülük botját sem mozdítják, ha elmegy tőlük pár méterre egy vonat. Azt egyébként is könnyebben megszokják, mint azt, hogy a bővítési (nem)lehetőségek miatt nincs elég életterük.
Tény, hogy lehetne jobb helyen is az állatkert, de 1866-ban még sokkal nagyobb volt ez a terület, és vonat sem járt annyi, mint ma. Most már késő, a kert tele van műemlék épülettel, viszont a Vidám Park még mindig mehet, ahová akar, körhintákat és kezelőszemélyzetet ugyanis könnyebb költöztetni, mint Europa Nostra-díjas Elefántházat. (A cirkusznak egyébként muszáj ott kell maradnia, feltéve, ha továbbra is akarnak állatszámokat tartani, hiszen a fellépésekhez "használt" állatok az állatkertben élnek.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.