Az állami támogatásban részesülő lakásokra az államnak 10 évre, a fiatalok támogatásánál 5 évre jelzálogjoga lesz a Magyar Közlönyben megjelent módosítás szerint. A támogatást vissza kell fizetni, ha a lakást eladják.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Voltak nem is olyan kevesen, akik "ügyeskedtek" a szocpollal... felépült a ház, majd visszabontották, és volt, nincs...
sza
@Január: Mi meg " rosszul " jártunk vele, pedig minden szabályt betartottunk. Ha akkor nem megyünk bele most nem lenne kölcsön a nyakunkon! Ezért nem is értem hogy tudták sokan kijátszani!!
turul72
Ennek érdemes utánanézni, mert most is így van. Hét éve cseréltünk lakást, használtat vettünk, egy gyerekre járt a fél szoc.pol: 450 ezer. Ebből a bank kapásból levett egy 10-est ügyintézésre. Ez már eleve törvénytelen, de mindegy. Persze hitelt is vettünk fel. Mikor kezdett elszállni az árfolyam, sikerült a hitelt visszafizetni, s mikor hónapok múlva sem kaptam meg a földhivataltól a jelzálog törlési határozatot, személyesen mentem be a földhivatalba. Közölték, minden rendben, kimutatásuk szerint már rég elpostázták a határozatot (érdekes módon soha semmi nem veszett még el a postán, csak pont ez), és már csak a szocpol van ráterhelve a lakásra. Kikerekedett szemmel néztem, hogy ez mi. És akkor tudtam meg, hogy 10 évig csak az állam engedélyével adhatom el a lakást, és az újonnan vásároltra továbbterhelik ezt a jelzálogjogot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.