Egyetlen közmunkás foglalkoztatása 122 ezerbe kerül a kormánynak, de a munkás ebből csak nettó 47 ezer forintot kap meg. A kormány által benyújtott költségvetés szerint 2013-ban 250 ezer embernek adnak közmunkát, amellyel növelik az így foglalkoztatottak létszámát, valamint mérséklik a legnehezebb helyzetben lévő réteg szociális kiszolgáltatottságát. A Policy Agenda heti elemzésében a tavalyi és idei adatok alapján vizsgálta, hogy valójában milyen lehetőséget ad a közmunka azok számára, akiknek ez az egyetlen jövedelemszerzési lehetőségük. A mostani szabályozás szerint három csoport számára biztosítható a közfoglalkoztatás: a foglalkoztatási helyettesítő támogatásra jogosultak, a rehabilitációs ellátásban részesülő megváltozott munkaképességűek és az álláskeresők számára. Az ellátásban részesülők létszáma azonban nehezen becsülhető, mivel egyrészt folyamatosan zajlanak a felülvizsgálatok, másrészt a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesíthetőket nem választják külön...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
A közfoglalkoztatott nem kap meg 47000.-Ft.-t sem a kezéhez, miközben a büntetés végrehajtásból ide kerültek napi 5000.-Ft-t tudnak le! Ami 110 000.-Ft/hó!
A büntetés végrehajtásból ide kerültektől nincs elvárás teljesítményre, de pl. foglalkoztatási helyettesítő támogatásra jogosultak – akik, hogy a rendszeres támogatást megkaphassák, kényszerülnek közmunkára – rabszolga módon vannak kezelve.
Kiemelve, hogy megkülönböztető feliratot kénytelenek hordani, mint anno a sárga Dávid csillag!
Hol van ilyenkor, az onbuchmann?
Ha az államnak, 122 000.-Ft./hó a kiadása egy közmunkásra, akkor a fenn maradó több mint 75 000.-Ft/hó kinek a zsebébe vándorol?
Erre jó lenne hivatalos választ kapni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bugajakab
@kedwes: Azt hiszem Te tudod jól. Gondolom, olyan helyen dolgozol, ahol az okosabbak látják ezt az álságos helyzetet.

Én szívesen olvasom a hozzászólásaid, úgy gondolom, értem is.

Világosíts fel bennünk, had lássuk a nagy átverést. Az egész olyan mint egy Rejtő regény.
human
A kevés munka és kevés pénz senkinek sem jó. Nem fog senkit a munka szeretetére nevelni. De amíg nem jönnek létre valódi értéket termelő munkahelyek, addig sajnos a közmunka az egyetlen út szerintem. Amerikában a nagy gazdasági válság idején például gátakat építettek kis pénzért a sok munkanélkülivel.
Feraj49
Mindennek az "átkos" Kádárrendszer"az oka !Ha nem lett volna, az emberek nem tudnák,hogy másképpen is lehet élni,nem csak rabszolgaként minimálbérért,nyugdíj kilátása nélkül !
kedwes
@Bugajakab: Köszönöm! Legyen itt egy részlet, egy ügyvezetőnek írott levelemből, amire semmilyen reagálás nem érkezett.

A cégfeliraton kívüli diszkriminatív jelzés: KÖZCÉLÚ FOGLAKOZTATÁS, igenis sértő a számomra. Ugyan olyan diszkriminatív jelzésnek számít, mint a sárga Dávid csillag viselete anno! Nem vagyok bűnöző, sem elítélt!
Mindenki, aki nem volt, (van) felmentve történelemből tudhatja, hogy a Közmunka fogalma, léte honnan és miért származik. A mai demokratikus államokban csak és kizárólag erre is használják, a büntetés-végrehajtás egyik eszközéül.
A közemberben ugyan ezek a gondolatok vannak elültetve. Nem vagyok hajlandó tűrni, hogy ujjal mutogassanak rám:
- Ott megy a büntis!
Miközben pontosan azok, akik a büntetés-végrehajtás eszközéül, jogerős ítélettel vannak, jelen ezt a jelzést nem kell, hogy viseljék. De háromszor annyit tudnak le egy nap, mint amennyit megkapok! Pontosan 5000.-Ft./nap!
Bár lehet, hogy nagy bűneim vannak, amelyeket nem vagyok képes megváltoztatni:
- Megszülettem!
- Magyarországon születtem!
- Magyar állampolgár vagyok!
- Élek, még a mai napig is!
De tudtommal, ezzel kapcsolatban nincs ellenem jogerős ítélet, még:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.