A kormány ma átvette a jegybank feletti irányítást, mégpedig azért, hogy a gazdaságpolitikai kudarcok után megkísérelje a monetáris élénkítést. Ezzel ismét a legrosszabb mix jön össze: egymásnak ellentmondó monetáris és fiskális politika, inflációval, a szegények adójával súlyosbítva.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
@bundi: Orbáné?! Ne viccelj!

Akkor idézek:

"Lehet találgatni, hogy itt volna-e az ideje már a jegybanki kamatcsökkentésnek, avagy ez még korai, ám egy hónapja már nem ez az igazi kérdés. Hanem az, hogy átvette-e a Magyar Nemzeti Bank feletti irányítást a kormány, strómanjai révén, avagy sem.

Kedd óta tudjuk: átvette." ... és stb.! - nos ez a "kígyó, béka kezdete:-)))

Az egész cikk a továbbiakban is egy alvajáró marhaságainak cikázása.
bundi
@Pilóta: miért te hogy gondolod. nem igaz? "Kedd óta tudjuk: átvette." ... és stb.! - nos ez a "kígyó, béka kezdete:-)))"
a cikkből:
"Folytatta a kamatcsökkentést a jegybank monetáris tanácsa, az előző, 6,75 százalékos alapkamatot 0,25 százalékponttal 6,5 százalékra vágta. Az alapkamatról a jegybank héttagú monetáris tanácsa legutóbb 4:3-as szavazati aránnyal határozott, a kamatcsökkentést a négy külső tag támogatta, míg a kamat szinten tartására Simor András MNB-elnök és a két elnökhelyettese szavazott. A külső tagokat tavaly tavasszal választotta meg a parlamenti többség, a négy helyre csak a Fidesz állított jelölteket."
szerinted orbánék nem szólnak bele az mnb ügyeibe?
Pilóta
@bundi: Az MNB a rá vonatkozó törvémyek szerint működik. Nyilván a Monetáris Tanács révén az MNB ügyeibe a Fidesz delegáltjai is beleszólnak szavazataikkal is.
Az MNB egyébként, mint a bankok bankja, az előirányzott nemzeti gazdaságpolitika által előirányzott gazdasági folyamatokkal nem mehet szembe.
Az MNB az államtól ugyan független, de nem állam az államban. Az állam érdekeivel nem mehet szembe még akkor sem, ha igen komolynak bizonyolult a támogatása az EKB részéről a közelmúltban.
bundi
@Pilóta: erre gondoltál?
www.origo.hu/gazdasag/20120925-az-mnb-is-uj-vizekre-akar-evezni-a-klasszikus-inflacios.html
"A tanács kedden annak ellenére vágta tovább a kamatot, hogy az lényegében lehetetlenné teszi, hogy a jegybank a törvényben szabott fő kötelességét teljesítse, vagyis kordában tartsa az inflációt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.