A kereki Horthy-szobrot piros festékkel leöntő Dániel Péter ügyvédet az ügyben szerdán első fokon ítéletet hirdető Siófoki Városi Bíróság bűnösnek mondta ki rongálás vétségében a sértettnek okozott vagyoni kár miatt, de kimondta azt is, hogy cselekedete "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt".

A nagy sajtóérdeklődést kiváltó per ítélethirdetésén a sértett, a szobrot állító kereki önkormányzati képviselő nem jelent meg, viszont a szoboravatáson is részt vevő Gój Motorosok képviseltették magukat, és felvételt is készítettek.

A bíróság nem jogerősen "a véleménynyilvánítás határait túllépő" Dániel Pétert a legenyhébb büntetésként megrovásban részesítette, és a per során felmerülő 121 600 forint megfizetésére kötelezte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosbításért és pénzbírság kiszabásáért, a vádlott pedig azért fellebbezett, hogy mondják ki a bűncselekmény hiányát, valamint azt, hogy a cselekmény nem jelentett veszélyt a társadalomra.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

profon
Nem kell zsidónak lenni ahhoz ,hogy valaki utálja Horthy-t ! Magam vagyok rá a példa. Nagypapám falujából többeket vittek a Don kanyarba meghalni ! Remélem az ítéletnapig forogni fog a sírjában a szemét !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Úgy tűnik a felfogóképességeddel komoly gondok vannak. Nos harmadszorra is leírom: "Csak akkor írjál vissza, ha a tárggyal kapcsolatosan van véleményed!"
lbs
@marlin: Most már csak egysorszámot és a fenti mondatot fogom beírni. Kíváncsi vagyok mennyi ieig fogod bírni.
Sorszámot beírni és egy mondatot bemásolni minimális energia...
KöBüKi
@Csizmás Kond: Dehogy nem érted!Azért hogy tudják: Ő EGY KIVÁLASZTOTT NÉP FIA! - HOGY DÖGÖLNE MEG!
KöBüKi
@KöBüKi: Mé nem megy haza és borogatja le simonperezt aki magasan a legnagyobb NÁCI.!
Csizmás Kond
@KöBüKi: ..lehet, de egy ujjamat a tűzbe merném tenni, hogy a zsidóságát csak a közfelhajtás végett reklámozza ennyire, és amúgy semmi köze hozzuk.
diktátor
Két ügyvéd találkozik.
- Hogy vagy?
hazudja az egyik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.