Huszonegyen jogosultak a Miniszterelnökségen gépkocsihasználatra: öten csak hivatali, tizenhatan hivatali és magáncélra is igénybe vehetnek autót, sofőr tíz embernek jár. Orbán Viktor kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ ad járművet és sofőrt, pártelnökként, illetve magánprogramjain viszont maga vezet egy a Fidesz által biztosított kisbuszt.

A Miniszterelnökség pénteken a kormányzati honlapon tette közzé a dolgozóinak - a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint a KEKKH által - biztosított kommunikációs és informatikai eszközök, valamint gépjárművek listáját.

Mobiltelefont szinte az összes eszközjuttatásban részesülő miniszterelnökségi munkatárs kapott, a kevés kivétel közé tartozik Orbán Viktor, Győri Tibor jogi ügyekért felelős államtitkár és Halasi Tibor, a kormánydöntések végrehajtását felügyelő miniszterelnöki biztos.

Hivatali notebookot 58-an használnak, köztük a miniszterelnök és kereszténydemokrata helyettese, Semjén Zsolt, iPadet viszont csak Giró-Szász András kormányszóvivő, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, Kern Tamás és Mikecz Péter helyettes államtitkár, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Semjén Zsolt kapott.

Internet-előfizetés 33 miniszterelnökségi dolgozónak jár, köztük például Nagy Jánosnak, a kormányfő személyi titkárának, a kormányzat internetes kommunikációjáért felelős Mányai Zoltán helyettes államtitkárnak, Benkő Szilárdnak, a szervezési stáb vezetőjének és Ambrus Jenő protokollfőnöknek.

Ambrus Jenő és Benkő Szilárd hivatali célú autóhasználatra - egy-egy Audi A6-os vezetésére - is jogosult, rajtuk kívül Bali Gabriella titkárságvezetőnek, Radnainé Fogarasi Katalin főosztályvezetőnek és Rahói Zsuzsanna politikai főtanácsadónak jár hivatali autó. Hivatali és magáncélra 16-an vehetnek igénybe gépkocsit: Fömötör Barna jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár, Giró-Szász András, Győri Tibor, Havasi Bertalan, Kern Tamás, Mikecz Péter és Szijjártó Péter egyaránt Skoda Superbbel jár; a sajtófőnök kivételével sofőrt is igénybe vesznek.

Hegedűs Zsuzsanna szociológus - aki évi 12 millió forintért a társadalmi felzárkóztatást segítő tanácsokat ad a Miniszterelnökségnek -, Kumin Ferenc nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó Audi A6-ossal jár. Utóbbiak maguk vezetik az autót, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökének sofőrt is biztosítanak. Semjén Zsolt neve mellett egy tavaly gyártott Skoda Superb és egy 2009-es Volkswagen Passat neve olvasható hivatali és magáncélra is használatos autóként.

Magáncélra is használhatja hivatali autóját rajtuk kívül Csallóközi Zoltán politikai főtanácsadó, Gottfried Péter, a kormányfő külpolitikai tanácsadója, Kádár Andrea, a nemzetbiztonsági irodát vezető helyettes államtitkár, Magyar Levente külügyi helyettes államtitkár és Tóthné Kreitz Éva főosztályvezető.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Kedves itt Kommentelők!
Nem jól látjátok ennek a 21 autónak a mikéntjét. Ma gépemen egy furcsa levelet kaptam. A feladó ismeretlen, de azt írta, hogy ő a Parlamenti Zuhanyhír főszerkesztője.
Idézek a levélből.
A Fidesz a KDNP-vel teljes egyetértésben, igaz hosszas kb. fél másodperces tanácskozás után, arra az igazságos elhatározásra jutott, hogy a miniszterelnökség minden alkalmazottja kapjon állami pénzből egy A6-os Audit.
Később ezt a kört bővíteni szerették volna a parlament elnökének hivatalában dolgozókkal, de ismeretlen okból ezt az ötletet elvetették.
Valószínű, hogy Mari néni az idős WC-s néni mondhatta nekik, hogy az már túlzás lesz, mert fél óra múlva, már a munkaügyi központ ajtaján kopogtatott, hogy megkaphassa a munkanélküli segélyt. Ettől függetlenül Kövér Laciék most nem kaptak új autót, Csak a Laci kap dupla benzinpénzt, hogy ne reklamáljon az új autók miatt.
A Két frakció nem intézhet ilyen vásárlásokat, legalábbis idén még nem, jövőre meg bármi megtörténhet, a nemzetmegmentő, családbarát, keresztény erkölcsiségű, mindenki által nagyon szeretett miniszterelnökünk asztalára került az előterjesztés. Viktor, mint minden fontos döntés előtt kikérte a Gyuri véleményét, leginkább azért, hogy van-e elég pénz a kasszában egy ilyen kisebb volumenű bevásárlásra. Meghányták-vetették a dolgokat, végül a Viktor így szólt. Szarban van a haza, most nem adhatunk minden miniszterelnökségi dolgozónak új A6-ost. Veszünk ugyan új autókat, de csak 21-et, és az sem mind Audi legyen, mert ugye válság van, ezért lesz egy-két Skoda is. Az új autók feléhez sofőr is kell, mert a nagyon fontos emberek utazás közben is dolgoznak, és nem tudnak egyszerre több dologra koncentrálni.
Ezt a levelet kaptam ma, gondoltam közzéteszem nektek, hogy kissé jobban lássátok, miért lett 21 új autó vásárolva a miniszterelnökségnek.
:)))))))))))))
:((((((((((((((((((((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@QQCSI: Csak azt nem tudom, miért? Kapják a benzinpénzt, néhányan még az autót is hozzá. Mást nem akarnak közlekedési támogatás címén?
QQCSI
@kkalman: Ez a rendszerváltás óta így működik,
érdekes, hogy ezt a törvényt nem változtatták meg... :(
kkalman
@QQCSI: ...mert szeretik a saját zsebüket.
QQCSI
@kkalman: Mindig és mindegyik.
Tök mindegy, milyen "párt" színeiben indulnak.
Ezért örültem annak, hogy milliárdosok kezdtek el politizálni,
de nálunk, -úgy látszik,- semmi nem működik normálisan.
kkalman
@QQCSI: Mert akinek sok van, az a hatalom bűvöletében még többet akar. És mint a mellékelt ábra mutatja, a nagy harács közepette a nála szegényebbeket le se xarja, sőt, igyekszik tőlük mindent elvenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.