Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága kivizsgálta Kövér László felvetését és úgy döntött: a házelnökök a jövőben visszautasíthatják a szerintük komolytalannak tartott törvényjavaslatok tárgyalását.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Ez a választópolgárok "a zemberek" szemen köpése!!
Egy demokratikus képviseleti rendszerben, egy parlamenti demokráciában egy díszhülyének sincs joga(!) a megválasztott(!) képviselők jószándékát megkérdőjelezni!!
Egy BANÁNKÖZTÁRSASÁG az más, ott lehet ezt is!!
nemkati
Az új alkotmány (bocs, alaptörvény) létrehozásával korlátozták az alkotmánybíróság jogköreit, a mostani kormányhoz lojális tagok delegálásával biztosították, hogy minimális kérdésekben, maximálisan a kormány érdekeinek megfelelően hozhasson döntést.

Szűkítették a költségvetési bizottság jogköreit, hogy a kormány szabadon garázdálkodhasson a költségvetési pénzekkel, elsősorban a szegények sérelmére és kárára.

Kizárólag kormányhű tagokból létrehoztak egy médiahatóságot, azzal a céllal, hogy az ellenzéki médiumokat ellehetetlenítsék, kiirtsák, és az így létrejött saját médiában kizárólag a kormány magasztalásáról szóló híreket közvetítsenek.

A Parlamentben talán nincs olyan nap, hogy ne hangozna el a házelnöktől, vagy kormánypárti képviselőtől valamelyik ellenzéki párt vagy annak képviselője felé, hogy nincs joga megszólalni, sőt, szégyen még a jelenléte is a Parlamentben. (Megjegyzem, az ellenzéki képviselők is választópolgárok akaratából vannak jelen az Országházban, tehát a kormány tagjaival és a kormányzó pártok képviselőivel egyenlő jogokkal rendelkeznek ott megjelenni és felszólalni.)

Most a többi demokráciaellenes tetteiket nem sorolom fel, túl sok van.

Elképesztő, elkeserítő, ahogy ez a kormány szemérmetlenül, alattomosan, de mostmár egyre nyíltabban építi ki az egyszemélyes diktatúrát. Senkinek ne legyen kétsége, hogy két és fél éve egyetlen ember elképzelése és célja valósul meg, számos egyrészt mellette elkötelezett, másrészt megfenyegetett ember segítségével. A hívei a kedvezményezettek. A többieknek már vagy kinyílt a szemük, vagy még nem, de reménykednek valami csodában. Hát ébresztő! Ébresztő azoknak, akik nem akarnak többet diktatúrát Magyarországon!
nemkati
Továbbra is felháborít, hogy ez a kövér ember teljhatalmat kapott, hogy visszadobjon számára komolytalannak tartott törvényjavaslatokat, mint pl az LMP által, és milliók által törvénytelennek tartott földpályázatok felülvizsgálatát. Nyugodt lennék, ha olyan házelnökünk lenne, akinek a korrektség és a becsület mindenek előtt való. De ha olyan házelnökünk van, akinek mindezeknek az elveknek az ellenkezője evidens, akkor azt szeretném, ha nemhogy ilyen hatalmat kellene kapnia, hanem az eddigi jogait is vissza kellene vonni tőle.
kkalman
Ki és mi alapján dönti el, hogy egy indítvány mitől komolytalan?
Mert ami a Kövérnek komolytalan, az a benyújtónak komoly. Lehetne törvényt hozni, hogy 2/3-os többséggel kell megszavazni, hogy komoly, vagy komolytalan a benyújtott indítvány, de ez az orbáni "demokráciában" nem így működik. Ott majd egyvalaki, jelesül Kövér László saját maga fogja eldönteni , hogy az az indítvány, törvényjavaslat megfelel-e az ő és párttársai kényes ízlésének.
nemkati
@kkalman: "Ki és mi alapján dönti el, hogy egy indítvány mitől komolytalan? "
Benne van a cikkben, illetve az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága döntésében: egyedül Kövér dönti el, mi komolytalan, mi nem. Vajon ez az éleseszű házelnök észre fogja-e venni, hogy a kormánypárti képviselők által benyújtott törvényjavaslatok döntő többsége komolytalan, hevenyészett, átgondolatlan, kidolgozatlan, konszenzushiányos, tehát komolytalan?
marlin
Ez a választópolgárok "a zemberek" szemen köpése!!
Egy demokratikus képviseleti rendszerben, egy parlamenti demokráciában egy díszhülyének sincs joga(!) a megválasztott(!) képviselők jószándékát megkérdőjelezni!!
Egy BANÁNKÖZTÁRSASÁG az más, ott lehet ezt is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.