A családok jelentős részét felkészületlenül éri a 20-25 százalékos áremelkedés – írja a Pénzcentrum.hu. A gazdasági portál szerint tudatos tervezéssel, okos fogyasztói magatartással egy-egy áremelkedés elleni csata megnyerhető, de a háború megnyeréséhez teljes szemlélet- és életmódváltás kellene. Ágazati szereplők egybehangzóan azzal számolnak, hogy jelentős emelkedés várható az év hátralevő részében és a jövő év első felében az élelmiszereknél. A drágulás az alapanyagoktól és az alapvető termékektől indulva az élelmiszer-fogyasztói kosár egészébe begyűrűzhet. Egyes becslések szerint év végére 200 forint lehet a burgonya kilója, az alma bolti ára meghaladhatja a 300 forint/kilogrammot. 20-25 százalékos áremelkedés várható a tejnél, és a magyar fogyasztás szempontjából kiemelt fontosságú sertés- és baromfihús is hasonló mértékben drágulhat.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

honeykiss
Miből spájzoljunk mikor holnapra sincs...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Disznópofa
Anno azt mondta Viki, hogy az első 2 év nagyon nehéz lesz de onnan már kifelé mászunk a gödörből, aztán most meg kiderült, hogy még mindig ásnunk kell lefelé...Ő meg igen magas lovon ül...onnan is nagyot lehet esni...gerince meg nem fog eltörni, attól nem kell félni fanok...
entero
@KöBüKi: "A portugál kormány jövőre pénzügyi tranzakciós adót vezet be, emeli a személyi jövedelemadót és csökkenti a nyugdíjakat, hogy pótolja a recesszió miatt csökkenő bevételeket, illetve megfeleljen az IMF és az EU pénzügyi mentőcsomagjában foglalt feltételeknek." Tudom, nem ide tartozik, csak akartam hogy te is lásd, bár tudom neked erre is meg lesz az ellen érved.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: "A portugál kormány jövőre pénzügyi tranzakciós adót vezet be, emeli a személyi jövedelemadót és csökkenti a nyugdíjakat, hogy pótolja a recesszió miatt csökkenő bevételeket, illetve megfeleljen az IMF és az EU pénzügyi mentőcsomagjában foglalt feltételeknek." Nem a cikkhez tartozik, csak szerettem volna ha elolvasod.
KöBüKi
@entero: Másik oldalon már válaszoltam.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.