A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kitart Hoffmann Rózsa mellett a pedagógusok béremelésének ügyében - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a HírTv Péntek 8 című műsorában. A kormányfő kereszténydemokrata helyettese úgy fogalmazott: kulcsfontosságúnak érzi, hogy a béremelés megtörténjen, és inkább "máshol vágnék a húsunkba", mint a pedagógusok béremelésénél.

Ugyanakkor hangsúlyozta: a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalások feltételeként olyan helyzetet kellett teremteni a költségvetésben a hiány tekintetében, hogy Magyarország támadhatatlan legyen. Ha a dolgok nem alakulnak nagyon rosszul, akkor előteremthető az a pénz, amelyből megvalósítható a pedagógusok béremelése - erősítette meg. Hangsúlyozta: a pedagógusokat ez a béremelés megilleti, arról a kormány nem mondott le, és mindent megtesznek, hogy ezt az érintettek az első adandó alkalommal megkapják.

Azt mondta, biztos abban, hogy előbb-utóbb meglesz a pedagógusok béremeléséhez szükséges pénz. A miniszterelnök-helyettes a munkabeszüntetést fontolgató pedagógusoknak azt mondta: ha az ország megrendül, akkor biztos, hogy nem lesz a béremelésükre pénz, a hiányt pedig bármi történik, tartani kell. Azt fontolják meg, hogy egy sztrájkkal az ország helyzete jobb nem lesz - jegyezte meg.

Kérdésre válaszul kiemelte: ha valaki ebben a kérdésben meg sem "nyikkanhatna", az a baloldal. Felidézte Magyar Bálint miniszterségét is, aki - mint fogalmazott - anti-Klebelsberg Kunóként "porig rombolta" a kisiskolákat, és abban az időszakban, amikor ő vezette a tárcát, több tízezer pedagógust "raktak ki".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
"Azt fontolják meg, hogy egy sztrájkkal az ország helyzete jobb nem lesz - jegyezte meg."

A vadászatokkor ivott célzóvíz megtette tömjénzsótinál az agysejtekre mért hatást:
azt hiszi, a pedagógusok azért akarnak sztrájkolni, hogy javuljon az ország helyzete?
Nem. Azért terveznek sztrájkot, mert a saját anyagi helyzetüket szeretnék jobbá tenni.
Fater59
Na , az ilyen agyamentek viszik előre az országot !!!:::)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.