Az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi "a zsebszerződéssel kilopott földet", megvédi a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól is, és korlátozza a nagybirtokot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának kongresszusán. „Ha nem hátrálunk meg, ha nem hagy el az erőnk”, 2013-ban olyan változások történnek a magyar mezőgazdaságban, amelyekre 50-100 éve nem volt példa – jelentette ki a kormányfő a parlament előtt fekvő új földtörvényre utalva. A jogszabály modern agráriumot teremt majd, a szocialista mezőgazdaság szocializmust túlélt híveinek kora ugyanis lejárt – fogalmazott a ceglédi művelődési központ színháztermét megtöltő fiatal gazdák előtt.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

abacs62
Csak ne lennék ennyire "naív". Nem tudom miért kell a Magyar földet megvédeni a külföldiektől, hisz jóformán mind az ő kezükben van. A maradék meg a "banda" szétosztotta egymás között.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
profon
Van akinek elmentek otthonról és van akinek elmentek ,felgyújtották a házat,elásták a kulcsot , és betondarabbal a lábukon beugrottak egy folyóba !
Dr.luigilongo60
Kúrmányunk nem tűri a konkurenciát, az a szemét külföldi tulajdonos nehogymá megművelje azt a kurva földet, inkább kiosztjuk a haveroknak, akik a parlagfűtermesztésre is felvehetik az EU támogatást.
Ennyi a történet sava-borsa dióhéjban.
kukac50
Magyarnak nem jut Magyar föld! Változás az lenne ha sok család juthatna földhöz amit művelne és a családját eltudná tartani,nem a munkanélküliből vagy a közmunkabéréből kellene nyomorogni Nekik. Ilyen változásokra van szükség nem a műkörmösnek Orbán holdudvarának több száz hektár jutott. 100 éve nem volt ilyen korrupt a Magyar parlament vezetése.
Dr. Felipe
Amennyi földet összeharácsoltak már maguknak a fideSS es oligarchák, azon párszáz család vígan megélhetne az bizos. Nem a külföldiekkel van itt a baj hanem a harácsoló haveri körrel. Abban igaza van a zorbáncnak, hogy itt száz éve nem látott változások lesznek, csak az a baj hogy negatív irányba.
Dr. Felipe
Csak egy példa: Van a környékünkön egy olasz vállalkozó aki 15 helybélinek ad munkát, besegít a többi gazdának az aratásban, vetőmagot is lehet tőle vásárolni. Van két pökhendi oligarcha is a környéken akiknek földéhsége csillapíthatatlan, felverik a bérleti díjakat, próbálják kiszorítani a gazdákat, idegenekkel műveltetik a földjeiket, szántanak összevissza mert nem is tudják hogy meddíg érnek a birtokaik. Utálja őket mindenki. Hát ennyi.
human
És 100 évig nem látható változásokat ígér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok