A kormányfő szerint ma az egész világ tudja és elismeri, hogy a magyarok forradalmával és szabadságharcával az egész világ lett jobb.

Orbán Viktor ezt az október 23-i állami ünnepségen, a budapesti Kossuth téren tartott szónoklatában mondta, hangsúlyozva, hogy 1956 magyar hősei adtak erőt négy évtizeddel később, a rendszerváltáskor a szovjetek kiszorításához, a szocialista munkáspárt földre döntéséhez és a szögesdrót akadályok megsemmisítéséhez.

Orbán: nem fogadjuk el, hogy idegenek kormányozzanak

Orbán Viktor miniszterelnök szerint október 23-a minden évben emlékeztet minket, hogy az 1956-os forradalmat leverők törekvései nem tűntek el a magyar közéletből. Elég ha 2006 októberére gondolunk: lovasroham, könnygáz, majd a brutalitásban élen járók kitüntetése - fogalmazott a kormányfő, kijelentve azt is: "jó ha ezt észben tartjuk".

A miniszterelnök a szocializmus bukása és a 2008-as nyugati világgazdaság válsága között párhuzamot vonva azt mondta: azért rendült meg mindkettő, mert egyik sem az igazság útján járt.

A magyar kormány elfogadja az európai együttműködés mindenkire érvényes szabályait, de azt nem, hogy valamilyen "kifinomult módszerrel" idegenek kormányozzák a magyarokat - jelentette ki Orbán, aki közölte azt is, hogy az európai kultúrnemzetek közös erkölcsi mércéjét Magyarország elfogadja, a kettős mércét viszont nem.

Az Európai Unió egyetlen intézménye sem bánhat tiszteletlenül a magyarokkal - hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán: nem fogadjuk el, hogy idegenek kormányozzanak

A kormányfő szerint október 23-a arra emlékeztet, hogy "annyira élünk csak, amennyire Magyarország él".   

A kormányfő kedden, a Kossuth téri állami ünnepségen felsorolta a 2010 óta eltelt időszak kormányzati eredményeit, majd a "csüggedőknek" és a "reményvesztetteknek" azt üzente: 1956 legnagyszerűbb leckéje az volt, hogy a forradalmat javarészben munkások, az akkori bérből és fizetésből élők csinálták, akik nem törődtek bele a kilátástalanságba. Ha csak feleannyi hitünk lesz, mint nekik volt, akkor hegyeket tudunk megmozgatni - fogalmazott a miniszterelnök, aki beszédét a szokásos "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!" fordulattal zárta.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Vicces volt a fél(hülye)ázsiai szájából hallani, ahogy a visszamenőlegességet ócsárolta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Silver
Most néztem vhol képeket Ha jól láttam Pataki Attila is részt vett rajta,így már értem Orbán is miért kezdett el idegeneket látni. :-)
yazo64
Idegenbe csak diplomát szerezni jó...
moiszikf
"Nem fogadjuk el, hogy idegenek kormányozzanak"
Ahhoz képest mindent megteszünk érte,már vagy húsz éve...
dr. prédikátor
Cigus fecalicus hablaty:" Egy őrült naplója!"!!!
kedwes
@gibgab: Mondanám, hogy szívemből szólsz. Azt gondolom, hogy ezt a problémát sokan nem is látják át kellően. Arra akartam rámutatni, - már nem először – hogy az egyenlőség akkor áll majd fenn, ha én – azaz a Magyar – is beleszólhat akár szavazataival azon országok, népek politikájába vezetésébe, ahonnan ide küldik az ő szavazataikat.
Félő, hogy nem biztos, hogy örülne neki az USA, Kanada, Ausztrália, Izrael, nem kihagyva a közvetlen szomszédjainkat, Szlovákiát, Szerbiát, vagy Romániát.
Ez a kormányunk nem akarja engedni, hogy az EU – aminek tagja vagyunk – beleszóljon a belügyeinkbe. Vajon miért is nem, ha már tagok vagyunk, amely tagságot pontosan ez a garnitúra készítette elő, csak nem lettek akkor újra választva, hogy be is fejezhessék. Így könnyen mutogatnak, hogy nem mi voltunk. De!
A kettős Állampolgárság is ennek a garnitúrának az agy szüleménye. Annak ellenére, hogy anno a másik kabinet is be akarta vállalni, de ezek leszavazták. Nem sok mindent szavaztak le de ezt igen, mert ők karták befejezni, a saját malmukra hajtva a vizet. Már előre látták, hogy másképpen nem lesz biztosítva az újraválasztás lehetősége!
gibgab
@kedwes: Az a baj, hogy a fidesz a határon túliak érzelmeit használja ki, miközben ők a hazai politikai, társadalmi viszonyokkal, helyzettel nincsenek tisztában. Ez nem más, mint visszaélés az érzelmekkel, a nemzethez való ragaszkodással. Ez erkölcstelen. Ez is egy adalék a fidesz-morálhoz, ha lehet egyáltalán az esetükben ilyenről beszélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.