A Jobbik elnöke szerint a '89-es politikai generáció minden tagjának takarodnia kell a magyar közéletből, mert "az elmúlt 22 év bőven elegendő volt belőlük". Vona Gábor erről pártja október 23-i budapesti nagygyűlésén, több ezer ember előtt beszélt a belvárosi Deák Ferenc téren.

Az ellenzéki párt első embere - aki a Jobbikot és annak szimpatizánsait a 2006-os politikai generációnak nevezte - 16 pontos programot hirdetett.

A "független Magyarország" programjában többek között szerepel a magyar föld alkotmányos védelme, az egykulcsos adórendszer megszüntetése, a csendőrség felállítása és a halálbüntetés visszaállítása, Magyarország kilépése az Európai Unióból, a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata, "a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek" vagyonosodási vizsgálata és utólagos megadóztatása, valamint "a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása".

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Szánalmas egy idióta! Ez a program egyenlő lenne az ország totális kinyírásával!
és mely pontokat tetszene megvalósítani? Érvényes nemzetközi szerződéseket kellene egyoldalúan felrúgni? Já? A NATO-ból való kilépés valahogy kimaradt, meg kihagyta Trianont is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
@silber13: Nekünk sz@r lesz,az tuti,de talán a most másfél éves kislányomnak már nem. Én ezt tartom szem előtt.
Csizmás Kond
Nem akartam belemenni a vitába, mert vártam, hogy ki lesz az ami észreveszi, hogy a Vona beszéde ugyanolyan stílusú mint a Bajnaié csak darabosabban és nyíltabban fogalmaz nem holmi alapítványok árnyékából fenyeget.
silber13
@moiszikf: Reménykedjünk. És bízzunk abban, hogy így is lesz.
overdose
@Horizont: Nem ártana ha a Vona megszorongatná a törpét ,jól látja a dolgokat a 89-es banda a fidesznek szólt tegnap remélem is!
Rákos Csaba
@Csizmás Kond:Igen, ugyanolyan szintű. Lássatok egy idézetet egy megosztó személyiségtől, de ettől vonatkoztassataok el. „Lehet, hogy ez a nemzedék egyszerűen ki fog nevetni… És mégis fogtok Ti még sírva jajgatni "elavult” szabadságjogok után fasiszta diktátorok és bolsevista basák kétoldali bunkócsapásai alatt, ha ebben az irányban rohantok tovább" Jászi Oszkár. (Harmincas évek) Lám bekövetkezett. A diktátor-epigon megint fenyeget. Én is 89-es vagyok...De a vonák kedvéért mégsem fogok takarodni, sem az országvól, sem a politikából, hanem oda éppen ezért fogok inkább belépni. Bár hihetnék az infantilis fenyegetőzései mögött megbúvó öszinte hazaszeretetnek, de nem tudok. Az egész csak manír.
Rákos Csaba
Hozzá kell tennem, hogy semmilyen közhatalmi funkcióba nem kerültem be 89 után, csak egy új, antikommunista szakszervezetet szerveztem helyileg és írogattam. Hittem a jó változásban. Sok időt és energiát szántam a magam módján az egypártrendszer lebontására és erre Vona öcsisajt elküld takarodni. Kedves tőle. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.