Soha nem látott mértékben megnőtt az ifjúsági munkanélküliség Európa-szerte. Magyarország a legnehezebb helyzetűek között van a maga 28 százalékos mutatójával. Az Eurofound jelentése szerint a foglalkoztathatóság növelése érdekében maximalizálni kellene az oktatásba, képzésbe történő beruházásokat. A Hetek cikke.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Az itthon maradt, fiatalok között huszonnyolc százalékos a munkanélküliség?
Mi lenne a szám, ha haza jönne a többség?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: Amúgy jobban belegondolva nem fogy inkább szaporodik...
Kutyafüle
Az építőiparban sok szakmunkást tudnának foglalkoztatni, ha működne az építőipar.
Vagy a feldolgozóipar, vagy a könnyűipar. De egyik sincs, tehát akkor csak oda jukadunk ki, hogy munkahely teremtés, amit beígértek, de nem valósul meg, hiába várjuk!!!
De még a jele sincs! Szakképzett fiatalok mennek el mosogatni, meg pizzafutárnak külföldre.
Nem ezt ígérte az Orbán kormány!
Kutyafüle
@Horizont: 14.23 Átnéztem a grafikonokat. Közben azon gondolkodtam, hogy akkor nem hiteles a kimutatás arról, hogy mennyi is a munkanélküli hazánkban?
Mert a kimutatás aszerint történik, hogy a munkaügyi központban hányan regisztrálnak be?
De aki külföldre megy dolgozni, az nem regisztrált munkanélküli.
Vagy rosszul látom???
batukán
A fiatal szakmunkások vagy valamilyen szakközépet végzők közül is csak nagyon kevesen állják meg a helyüket, amikor az életben bizonyítaniuk kell. Egy komoly kisvállalkozó nem nagyon teheti meg, hogy olyat vegyen fel, aki nem tudja még a maximumot nyújtani. Javaslom Orbánéknak, ha már annyira szeretnek államosítani, akkor hozzanak létre olyan állami vállalatokat egy-egy nagyobb területet felölelő helyen, ahol csak és kizárólag fiatalok dolgozhatnak, a főnökök is az egyetemekről és főiskolákról nemrég kikerült emberek legyenek, ott megtanulhatják a szakma csínyjátbinját és aztán már kereshet "jobb" helyet maguknak. Magasabb kereset, magasabb adózás...
Lesz munkahely ezeknek a fiataloknak, attól nem félek. Gondolom kiötletelték, az a jó ha minél többen vannak, mert majd közmunkában felépítik a stadionokat, melyek létrehozásával teljesül Orbán álma...VB-t rendezni ...Már elkezdődött országunkban az erre gyúrás...Silabila professzor összeszedi a hozzá valókat és míg a felső tízezer örömújjong az élvezettől, addig a csóringer munkás próbálja túl élni a kicsi málenkij, kicsi robotot... Na, akkor gyúrjunk vazze?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.