Csak a korai óráknak köszönhető, hogy nem történt tömegtragédia az Aréna plázában, ahol szombaton reggel fél nyolc körül közel 200 négyzetméteres darabon szakadt le az álmennyezet.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
@bosszants: A miénknél szerencsésebb történelmű országokban ilyenkor az építési vállalkozó, meg a műszaki ellenőr több napi hideg élelemmel jelentkezik az építésfelügyeleten, vagy a rendőrségen, nálunk meg a sok alvállalkozó közül nem találnak egyetlen felelőst sem!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kumming
Nem mondott ott véletlen beszédet a vezír, mert nálunk akkor szokott repedezni a plafon.
kukac50
@Nyuszicsibe: Nem aki elvállalta a munkát az feleljen érte teljes vagyonával!
Aki csinálta az a kapott anyagból,(fele vagy negyede) dolgozott. Már csak az a kérdés,hogy az alvállalkozó munkabérét kifizették e? Lehet,hogy a fővállalkozó az anyag egy részét is megspórolta,meg a munkabért sem fizetett az alvállalkozónak,aki ez miatt tönkre is mehetett. A fővállalkozó meg milliomos más kárán.
nemkati
@kukac50: Az építő a Plaza Centers, a tulajdonosa pedig az angol Lanebridge Investment Management (LIM) Ltd. ingatlan befektetési alap. Az üzemeltető nemtomki, talán ez a LIM. Amikor átadták az épületet, akkor volt egy műszaki bejárás, és gondolom találtak hibákat, amiket az építő kijavított. Ennek 5 éve. Azóta az üzemeltető feladata volt a karbantartás. Egyáltalán nem akarom védeni az építőt, de mielőtt azt mondjuk, hogy sz@r anyagból hanyagul gyártották, előbb várjuk meg, amíg kiderítik, mi okozta hogy leszakadt a plafon. (hátha tényleg 0rbán szónokolt ott éppen)

Mindenesetre nagy szerencse, hogy ez nem nyitvatartási idő alatt történt, mert igaz, hogy nem az emelet szakadt le, csak az álmennyezet, de az is okozhatott volna súlyos tragédiákat.
lbs
Ezek az álmennyezetek meglehetősen veszélyes dolgok.
Egyszerűen nem ismeretes olyan egyszerűen kezelhető technológia amely segítségével a mennyezeti burk
olat felett időszakosan ellenőrizni lehetne a tartórenbdszer műszaki állapotát tételesen.

A nyár elején a 3-as metró Népliget állomásán történt hasonló eset, csak kisebb mértékű nagy riadalmat keltve.
Ott az út rezonanciáját tették meg az egyik fő kiindulási oknak, amiben lehet is némi igazság.

De az Aréna Plázában ilyen rezonancia fel sem léphet, tehát egyértelműen vagy konstrukciós-, vagy karbantartási hiányosság esetleg mindkettő együttesen lehet a kiinduló ok.

Az igazság szerint az egészet be kellene zárni - hatósági fellépéssel megfellebezhetetlenül - és csak egy alapos mindenre kiterjedő vizsgálat lefolytatása és a kiértékelése utáni negatív eredmény után szabadna újra megnyitni a létesítményt.

Inkább lépjen fel akármekkora pénzügyi veszteség, mint akár csak egy ember élete is veszélybe kerüljön!
nemkati
@lbs: Kíváncsi lennék, ezután hányan merészkednek az Arénába. Én még életemben nem voltam ott, de nem is vágyakozok.
A Plaza Centersnek egy pár éve Lengyelországban átadás előtt álló plázájának néhány órával az átadási ünnepség előtt egy szélvihar levitte a tetejét. Úgyhogy a lengyelek megúszták. :)
lbs
Hát - meg kell hogy mondjam - idegesítő ilyen tudatban valahová bemenni annak, aki nem túlélő túrára vágyakozik...

Különben annak idején a mostani MÁV Informatika épületének a mészkő lapjai önállósították magukat, vagy harminc éve.
Az a baj, hogy hiába tervezi meg gondosan a tervező az adott létesítményt, az esetleges igénytelen kivitelezés attól még üzemveszélyessé teheti.
Az építést felügyelő műszaki ellenőrök tevékenységének hatékonyságát, azért vizsgálnám, vagy vizsgáltatnám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.