Az IMF a nyári előzetes véleményében nem is vetette fel a kormányzati médiakampányban tabuként emlegetett témákat. A most futó kormányzati kommunikációs kampányban megfogalmazott tabutémák nem is szerepeltek az IMF nyári javaslatai között - derül ki Varga Mihály tárca nélküli miniszter, magyar főtárgyaló Veres János volt pénzügyminiszter kérdésére adott írásos válaszából. Eszerint az IMF, az EB és a magyar kormány közötti hiteltárgyalások első szakaszának vége, július 26-a után a Valutaalap egy előzetes véleményt fogalmazott meg a magyar kormánynak, kitérve azon területekre, ahol a gazdaságpolitikai intézkedések módosítását vagy mélyebb kifejtését igényli.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

IQrájderöcsém
Van pofájuk kirakni Pécsen az ingatlanadó-nem plakátot??? Rohadékok! Nyögjük a hitelt, kifizettetik a párszázezres illetéket, és most fizetjük az adót. És letagadják!!!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
@KöBüKi: Most borogatja magát! megártott neki a fütyiszes hazugság!!!
marlin
@KöBüKi: Ilyen hírhez ők nem jönnek!!
A Tündik bündije
Nyugi, majd megmagyarázzák, hogy azért értették ilyen durván félre az IMF kéréseit mert rosszul fordított a tolmács, visszhang volt, a sűrű köd miatt nem láttak rendesen, és amúgy is emúltnyócév.
keresztapa
Előzetes vélemény alatt nem a konkrétumokat szokás részletezni, azt kell értelmezni amit
előzetes véleményként fogalmaznak meg és az mit takar, a letakartakat kellett volna konkretizálni Az IMF - nek, ezt a tárgyalás megkezdésénél, lehet értelmezni! Értelmezés után lehet azt elfogadni, vagy elutasítani.
almosd
Az egyik kritérium teljesedik ,az önkormányzatok kisegítése,ez is valami taktika?..és kinek jó.
marlin
@keresztapa: Vagyis?? Kifejtenéd??
Ugyanis az IMF és a Forradalmi Jogász-paraszt kormány csak a "süketek párbeszédét játszotta", és ugye nem az IMF hibájából!!
A világ számtalan országában megértették, "értelmezték" az IMF hitelfeltételként megfogalmazott elvárásait!!
Szóval - szerinted - mi nem (volt) érthető??
sza
@KöBüKi: Keresd meg a Pilótát az erre kujtorog!!! :-)
silber13
Misike! Ez a CNN fotósának remekül elkapott pillanat felvétele egy IMF megbeszlés előtt?
kukac50
Ezeket mi már itt megfogalmaztuk Orbánnak,amit az IMF kér.
Orbán minden megszorítást rájuk fog,hogy azt kérik. Segélyezettektől nem azt kérték,hogy elvegyenek hanem a rendszer célzottabbá tételét. Ami azt jelenti ne kapjon olyan aki anélkül is meg tud élni. Orbán azt ígérte azért piszkálja a rokkantakat,hogy aki valóban rokkant azoknak emelik a juttatásukat azoknál a személyeknél megspórolt pénzből akik kiesnek a rokkantsági ellátásból.
Hellcat
Kamu kamu kamu...hazugság volt minden amit eddig mondtak...még talán ez is az...
overdose
@almosd: a fidesznek aki nem akarja megvizsgálni kikokozták a nagy hiányt!
entero
@marlin: Nem akarom újra leírni az egyik hozzászólót, inkább ide másolom: "Nem hazudtak, és nem is mondtak valótlant!
Az IMF témakijelölésével közölte azokat az elvárásokat, amelyeket a további tárgyalásokra feltételül szabta. Ha ezt a kormány elfogadja, azaz "lefekszik az IMF-nek" semmi mozgástere nem marad, a továbbiakban a 3%-os hiánycél elérése csak azon intézkedésekkel érhették volna el, amely ellen a kampányban tiltakoztak."
kkalman
Hitvány, szemét bagázs! Ha csak a fele igaz annak, amit a Varga mondott az IMF követelésekről, akkor a baltás orbánc folyamatosan hazudik a megszorítások szükségességét illetően.
Az meg, hogy lesz@rja, hogy mit mond neki az IMF, már megszokott. Ő megy a saját feje után, miközben minden gazemberségét rákeni az Imf-re, többek között a megszorításokat is.
szaboria1
@bundi: Gondolod érdekelni fogja öt, hogy el is olvassa neki most a Fidesz tolja a szekerét pillanatnyira de ahogy ismerem Őket befogják hajtani az ő kis külön adójukat a párt kasszába.
Dr plágium
Azért belegondoltatok, milyen mértékben nő ezeknek a hazugoknak az orra? Ebből pedig az következik, nem panaszkodik az asszony odahaza, mert azzal is lehet házaséletet élni. Nem akarnak ezek rosszat, csak megspórolni a viagra árát.
sport50
@entero: látom magyarázod a bizonyítványt!csak az a baj,ha már egyszer elhajtották az imf-t akkor legalább meg kellett volna mutatni,hogy mit tudnak ők nélküle,és ha szakértő kormány lett volna nem kellene az imf!!!de nem az,mert csak azzal törődtek,hogy ők minél több pénz,pozicíó,hatalomhoz jussanak!!!és semmit és senkit nem tudnak elviselni amit nem ők irányítanak!!ez már rég nem az országról szól,hanem a hatalmuk megtartásáról.
coyote3
Lenin után szabadon: Hazudni, hazudni, hazudni !
Az Amazonas erdőkben nincsenek ekkora férgek.
marlin
@entero: De!!
Hazudtak!! Csak egy mondatot "Ha az IMF jön, én megyek!", de taleírhatnám az oldalt a Fidesz vezetők valótlan állításaival!!
Egyébként pedig, ha valaki meg akar állapodni az IMF-el, az megállapodik és nem "pávatáncol", a "félművelt pártidióták" szórakoztatására!!
És ezen te sem tudsz szépíteni!!
IQrájderöcsém
Van pofájuk kirakni Pécsen az ingatlanadó-nem plakátot??? Rohadékok! Nyögjük a hitelt, kifizettetik a párszázezres illetéket, és most fizetjük az adót. És letagadják!!!?
marlin
@entero: Egyébként nyugodtan leírhatod, szívesen elolvasnám, de látod, @keresztapa: sem akarja leírni, hogy mire gondol, amikor "kinyilatkoztat", meg te se!!
kukac50
1 Tranzakciós illeték visszavonása.
2 Adóbeszedés hatékonyságának növelése.
3 Egykulcsos adórendszer felülvizsgálata.
4 Az állam mértékének csökkentése.
5 Szociális rendszer célzottabbá tétele.
6 Bank adó eltörlése.
7 Közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata.
8 Helyi önkormányzatok kiadásának mérséklése.
Én folytathatnám a sort például kik nyertek milliárdokat pályázatokon azoknak a felülvizsgálata.
marlin
@entero: Én is bemásolom!!
"A most futó kormányzati kommunikációs kampányban megfogalmazott tabutémák nem is szerepeltek az IMF nyári javaslatai között - derül ki Varga Mihály tárca nélküli miniszter, magyar főtárgyaló Veres János volt pénzügyminiszter kérdésére adott írásos válaszából. "
Ez nem a hazugság beismerése??
És még mielőtt értelmezné!! @keresztapa: értelmezné!! :)
Azt mondja a Varga, hogy korábban azt állította kormányzati (göbbelsi) propaganda ami nem volt igaz!!
marlin
@entero: Tényleg tudatlanul kell meghaljak?? :))
silber13
@marlin: J.W.Goethe, mintha előre látta volna az Entero and his Band
" Die Vögelein schweigen im Walde..." - szerű, felettébb kínos elnémulását.
entero
@marlin: Már arról is én tehetek hogy hiányoztál az órákról??? :-)) Még ha nem is konkrétan azokról a dolgokról volt szó, amit Orbán hangoztatott, de azért az elhangzottak sem pozitív irányt jelentettek volna, az egyikből következett volna a másik, amiről viszont Orbán már beszélt. Ok és okozat.
adsl70
több kulcsos adó ezt olyan nehéz lenne?? ezen elvéreznek hogy akarnak egy országot írányitani???
Pálinkafőző Rézüst
@entero: utoljára Alaszkában láttam este 10-kor, - és éjjel is - ilyen világosságot! A világosság nem a hsz.-edre vonatkozatandó..:))))
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: egy "t" betű kimaradt. :))
keresztapa
@marlin: Csak az eseményeket kell figyelni, Minden kölcsönt amit az ország kapott az IMF - től, milyen megszorítások követték, de nem csak Mo- nál, hanem minden kölcsönre szorult országnak IMF követelmény rendszerét? diktátumát a kölcsön adott összeg mielőbbi megtérítésének biztosítása ként. Ha ezt értelmes gondolkozás nem tudja felmérni akkor, nem lehet érdemleges vitát kezdeményezni. Persze pártok ideológiájának kikerülésével, józan gondolkozással, gyakorlatban bizonyítottakkal, életszerűen.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Nagyon okosnak képzeled magad, pedig csak egy kis "okoskodó" vagy, semmi több. Az volna a legkisebb gond ha csak egy "t" betű maradt volna ki az életedből...
Dr.luigilongo60
@entero: A tények azt mutatják, hogy a Qrbán testvér által a népnek tálalt duma szemen szedett hazugság.
Ezen még az sem szépít,hogy egy-két lüke elhitte, hiszen ez volt Vezírünk célja.
Hogy mennyire a hülyéknek szólnak az agymenései, az megint egy külön történet.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: "Nagyon okosnak képzeled magad"...Ami tény az tény, ne ferdülj el! :)
marlin
@entero: Tulajdonképpen te most mihez is szóltál hozzá??
Mert a plampfettjeidből nemigen derül ki, hogy te példáulo mit értettél a Forradalmi Jogász-paraszt Kormány "fő csapásirányán"!!
Persze ehhez fel kellene eleveníteni az olvasás órán tanultakat!!
PL: "Ha az IMF jön én megyek!!"
vagy: "...kormányzati kommunikációs kampányban megfogalmazott tabutémák nem is szerepeltek az IMF nyári javaslatai között"...
A mai történések ismeretében mi ennek az két mondatnak az IGAZ-ság tartalma!!
Ha valóban nem megy akkor had kérdezzem meg, hogy ki segít neked például telefonálni??
marlin
@keresztapa:
Inkább kérdezd meg valakitől, hogy mihez szóltál hozzá, vagy azt amit ide írtál, melyik cikkhez kellett volna elküldened!!
Minden értelmes ember, vagy szervezet, ha kölcsönt ad tudni szeretné hogy az általa kölcsönadott összeg megtérül- e, és mikor, milyen hozammal!!
Ugye ezt minden értelmesen gondolkodó ember fel tudja mérni!!
Akkor te miről írogatsz??
Egyébként valóban kérdezz meg még valakit, de ez a cikk amihez te írtál valamit(?) arról szól, hogy a Varga (is) elismerte, hogy a fidesz-Kdnp kormány HAZUDOTT a zembereknek!!
Tehát??
keresztapa
@marlin: Amennyiben valaki nem akar valami összefüggést megérteni, az nem is fog tudni, A kölcsön természete, a visszafizetés ez így igaz, de a kölcsönfelvevő határozza meg a visszafizetés biztonságát, és nem más. A javaslat az IMF által a kormány részéről elfogadhatatlanságba torkollott. Ugyan miért? ha valaki nem tud diktálni, akaratát ráerőltetni csak őneki kedvező, haszon diktátumot akkor, csak egy ami nem tiszta, a miért nem kérdése? Amire az IMF nem ad választ, miért nem? Az információ akkor teljes, ha az nem egyoldalú, informáltságot takar. A valóság ott hibádzik, hogy az IMF nem hajlandó beismerni követelményrendszerét, a kölcsönkérő azért gondolhat minden kedvezőtlent az IMF támadásához.
Csizmás Kond
Az értelmesebb szervezetek tényleg meg akarják tudni, hogy a kölcsönadott pénz tényleg megtérül-e, de ezek szerint az IMF nem tartozik az értelmesek közé.mert Görögországba számolatlan pumpálta bele a pénzt, pedig tudta, hogy nem térül meg...
keresztapa
@Csizmás Kond: Tökéletesen ábrázolod a valóságot, ezzel csak egyet érteni lehet. Meg kell érteni azt az egyszerű tényt, hogy nem szabad a 2008 - as IMF- hitelhez hasonló alapokon megállapodást kötni, mivel az akkori mentőcsomagnak húsba vágó, az embereket kőkeményen érintő következményei voltak. Itt egy alapvető különbség van,
hogy nem hajlandó a kormány szolgai módon mindenféle megszorítást végrehajtani.
Megpróbálja saját nemzetének érdekeit képviselni. Célja a korrekt megállapodás.
Na de hát a korrektség nem erénye az IMF - nek ami nem csodálni való a pénz lekötelezettjének.
coyote3
Kedves fanok! Hihetetlenül szánalmas a vergődésetek, ahogy próbáljátok védeni a védhetetlent. A tény váltig az, hogy ez az egész IMF "követelmény" egy előre megfontolt hazugság cumani volt.
Csizmás Kond
@coyote3: Na de kérlek alássan a " cumani" sem indul rengés nélkül...
coyote3
@Csizmás Kond: Már párszor szépen kértelek, hogy hanyagolj a mantrázott hülyeségeiddel. Most is ez ajánlom.
Csizmás Kond
@coyote3: Az igaz, hogy kértél, de az is igaz, hogy ha nem direkt, hanem csupán indirekt de te is piszkáltál.
Abbahagyom ha te sem piszkálsz .
Pálinkafőző Rézüst
@coyote3: és e beismerés után, még mindig mennek itt a neten az IMF elleni fideszes, fizetett hirdetések. Na ez a nem semmi, vazze...
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Kétlem hogy ez tény volna részedről...
kedwes
No, szóval, hogy is van ez?
168 Óra
Átverés volt Orbánék IMF-ellenes plakátkampánya!
Többek között az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata, az adóbeszedés hatékonyságának növelése, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, a közösségi közlekedés támogatásának felülvizsgálata is szerepelt abban az előzetes véleményezésben, amit az IMF a magyar kormánynak küldött a júliusi tárgyalások után. Nem szerepel viszont a kormány által a médiakampányban emlegetett bér- és nyugdíjcsökkentés - derült ki Varga Mihály képviselői kérdésre adott válaszából. És mindezért 200 milliót fizettek a mi adóforintjainkból. index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/31/kiderult_mit_ker_valojaban_az_imf/
Bástya Elvtárs
MINDENKINEK!

A száraz tények azok tények! TÖK MINDEGY HOGY VÖRÖS PÁRTI VAGY VAGY NARANCS PÁRTI, AKKOR IS!!!
coyote3
@Csizmás Kond: Te egy rémesen egyszerű lény vagy. Elég sokan bizonyíthatják itt a fórumon. Itt töltöd ki a frusztrációdat. Te ha neked akkor van orgazmusod, ha mindenkinek beszólogatsz, nos én nem akadályozom ,meg hogy gyönyöröd legyen.:) Mondjuk ha normálisan fórumoznál, biztos nem kísérne ekkora ellenszenv itt. :))))
Csizmás Kond
@coyote3: Te csak törődj a saját jó hírneveddel, az enyémet bízd rám.
...és az érhető ki a szavaidból, hogy ezután is helyretehetlek ha netalán butaságot vélek felfedezni a soraidban ?
vukkocska
nagy sz@rbam van a Varga Mihály, hogy ezt közzétette. Nem véletlenül ment el az IMF, amikor ezekről a hazug plakátokról tudomást szerzett. Egyik feltétele valószínű a visszajövetelnek az, hogy ismerjék be hazugságukat.
coyote3
@Csizmás Kond: Butaságot?! Te evolúciós zsákutca... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.