Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága kedden este azt kezdeményezte, hogy a jegyző, illetve az általa megbízottak minden választásra jogosultat személyesen keressenek fel a választási regisztráció ügyében. Papcsák Ferenc visszautasította a "lex Bajnait", szerinte a volt kormányfő arra sem méltó, hogy akár csak említést is tegyenek róla a bizottság ülésén.

A fideszes Gulyás Gergely, a választási eljárásról szóló törvényjavaslat egyik előterjesztője a testület ülését követően az MTI-nek elmondta, azt kezdeményezik, hogy ne csak a mozgásukban korlátozottak, hanem mindenki feliratkozhasson otthonában. Így szeretnének megfelelni az adatvédelmi hatóság személyesség biztosítására vonatkozó észrevételének.

A kormánypárti politikus szerint a jegyzők megbirkóznak majd a feladattal, hiszen ezen hatáskörüket is átruházhatják másokra.

"Ez egy zseniális megoldás, mert az alaptörvénnyel is összhangban van" - kommentálta Gulyás Gergely szavait újságíróknak a KDNP-s Salamon László, a parlament alkotmányügyi bizottságának elnöke.

Az LMP-s Karácsony Gergely szerint viszont nem lehet kizárni azt a veszélyt, hogy a jegyzők így kormánypropagandát végeznek a személyes tájékoztatás ürügyén.

A testület ülésén egyebek mellett kiderült az is, hogy a kormánytöbbség eredeti javaslatán változtatva mégsem tenné lehetővé az egyesületeknek a parlamenti- és EP-választásokon való indulást. A bizottság tagjai között hosszú, személyeskedésbe csapó vita alakult ki ennek megítéléséről.

A fideszes Papcsák Ferenc visszautasította, hogy a módosítás összefüggésben állna azzal, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök a napokban egyesületet alapított Haza és Haladás néven. Félreértés lex Bajnaiként értelmezni a módosításokat - fogalmazott, hozzátéve, a korábbi kormányfő arra sem méltó, hogy akár csak említést is tegyenek róla a bizottság ülésén.

Mint mondta, mindettől függetlenül semmi akadálya annak, hogy a Haza és Haladás Egyesület elinduljon a választásokon, ehhez szerinte csak annyit kell tenniük, hogy párttá alakulnak. Bár szerinte ezt azért nem szeretnék, mert ekkor az Állami Számvevőszék által "fellelhetőek lennének olyan források, amelyek esetleg idegen államokhoz köthetőek".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
csak néhány megjegyzés.
1 Sosem bocsátom meg magamnak, hogy ezt a monkeyarcú gulyást nem vertem pofán egy szívlapáttal
2 A druszájáról, Karácsonyról is többet gondoltam ennél...
3 Nagyon jó ötlet, hogy a jegyző házhoz megy a regisztráció érdekében. Gondolom Gulyás, most "dolgozik" a jegyzők nemzésén anyukájával...( Anyukám felajánlotta az övét is)
4 Papcsák nagyjából egy légypiszok Bajnaihoz képest, ha nagyon túlértékelem.
5 Ha nem érdemel egy szót sem, akkor mire fel ez a hirtelen nekibuzdulás a módosítással. Tele az bugyi fiúk mindennel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
"Így szeretnének megfelelni az adatvédelmi hatóság személyesség biztosítására vonatkozó észrevételének."
Don Quijote
Csak jöjjenek a lakásra a regisztrációnkért! Ha csak egy szót is szól a jelenlegi tetvek mellett, legalább pofán jól verem:DD Majd ráfogjuk hogy ő kötözködött:-)))
nehogymá
jövö héten betiltják a gordon kereszt nevet.az egyszerübb eljárás érdekében elöre kitöltött szavazó lapokat kapunk a fülkénél.mindent a választókért.aki rovásirással szavazna azeri import baltát biztositanak.kinai tolmács igényelhetö jelképes ósszegü állam papir vásárlással
kumming
De hát több mint 7 millió választó jogú polgár van. Mi lenne ha mindenki kérné. Mikorra lenne kész a regisztráció.
Mobil123
"fellelhetőek lennének olyan források, amelyek esetleg idegen államokhoz köthetőek".- és ti eltudtok számolni minden egyes Forinttal ami a választási kampányotok került??? Vagy ez is közre játszik a külföldi magyarok állampolgárságának felvételébe??
eberti
Vagy nagyon sok jegyzőt kell kinevezni,vagy a TEK.kel,Gárdával,stb. vitetik ki a regisztrálási lapokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.