Bár tavaly több mint 5 százalékkal kevesebb terhességmegszakítást végeztek Magyarországon, mint egy évvel korábban, a Magyar Család- és Tudományos Nővédelmi Társaság (MCSNTT) szerint a legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a tinédzserek körében folyamatosan emelkedik az abortuszok száma. Az MCSNTT az abortuszok visszaszorítását célzó kampányának keretében ismét kiírta fiataloknak szóló pályázatát. Magyarországon 10 millió lakosra csaknem 40 ezer terhességmegszakítás jut, vagyis 12 percenként esik teherbe úgy egy magyar nő, hogy nem szeretné megtartani gyermekét - hangsúlyozta az MCSNTT szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében. Kifejtették: 2011-ben összesen 38 400 terhességmegszakítást végeztek, amely 5,1 százalékos csökkenést mutat az előző évhez képest. A legnagyobb mértékben a 25 és 34 év közötti nők körében esett vissza az abortuszok száma, a 20 év alattiak körében viszont több terhességmegszakítást végeztek, mint az előző évben.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
Az abortusz veszélyes beavatkozás, ezzel nincsenek tisztában a lányok. Csak az a furcsa, hogy óvszert mindenhol lehet kapni, legtöbb helyen oda van kirakva a rágó mellé :))
De érdekes , hogy külföldön azonnal elfogadták a terhesség megszakító tablettát, vajon Magyarországon miért nem??
leszúrt rittberger
Régen meg megszülték... Na bumm. Volt is sok félresikerült család, életen át tartó rossz légkörrel, kedvenc rokonokkal és fekete bárányokkal... Nem tudom melyik a jobb.
gabrella
@Hopppá: De azt képzeld el ha ezek a gyerekek megszületnének az abortusz törvény szigorítása miatt!
Milyen életük lenne a szerencsétlen kisgyerekeknek!
varirmag
Ma is van "esemény utáni " tabletta még ingyen is megkaphatják akik hajlandóak befáradni érte a nőgy.(tini ) ambulanciára.de aki felelőtlenül kufircol az nem gondol arra hogy elsétáljon érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.