Az életkoron alapuló, nem igazolható megkülönböztetést jelent, és így a diszkrimináció uniós tilalmába ütközik a magyar bírák kötelező nyugdíjkorhatárának 70-ről 62 évre történő leszállítása - mondta ki keddi ítéletében a luxembourgi Európai Bíróság, amely sürgősséggel tárgyalta az ügyet.

Az ítélet szerint a bíróság által "radikálisnak" nevezett intézkedés nem áll arányban a közszolgálatban dolgozókra vonatkozó nyugdíjkorhatár egységesítésére és az igazságszolgáltatáson belüli kiegyensúlyozottabb korstruktúra kialakítására irányuló célokkal, amelyekre a magyar kormány képviselője az októberi tárgyalás folyamán hivatkozott.

"A kormány tudomásul veszi az Európai Unió Bíróságának ítéletét, amely az Alkotmánybíróság által ez év júliusában már megsemmisített szabályozásra vonatkozik" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. A kormány egyebekben nem kívánja kommentálni a döntést - írták.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
És még hány téren sértettek jogot, alkotmányt dicső vezéreink! De kit érdekel! Erre kaptak felhatalmazást!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
Idióták, elkaszáltak egy nem létező törvényt!:-)
gabrella
Nekem oly mindegy mikor mennek nyugdíjba, döntsenek saját maguk 63 év felett mikor akarnak elmenni nyugdíjba!
varirmag
Nem tudom miért ne mennének 62 évesen nyugdíjba ?
Az utóbbi években hozott ítéletek alapján,bizony sokszor gondoltam arra hogy a bíró urakat vagy nem érdekli már a munkájuk vagy baj van az értelmi képességeikkel.
Hosszú évekig ( évtizedig ) ülnek egy-egy ügyön, ( ha nincs a fenekük a székükhöz ragadva sokuknak ) bizony nyugdíjban a helye !
nahát
ha nem bírókról lenne szó nem érdekelné az eb bíróságát
Pilóta
„Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják. Itt most ezzel a helyzettel állunk szemben, ugyanis a magyar Alkotmánybíróság ezt a jogszabályt megsemmisítette, következésképpen az Európai Bíróság egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik" – mondta a kormányfő.
www.hir24.hu/belfold/2012/11/06/orban-leszolta-az-unio-donteset/
Pilóta
"Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják. Itt most ezzel a helyzettel állunk szemben, ugyanis a magyar Alkotmánybíróság ezt a jogszabályt megsemmisítette, következésképpen az Európai Bíróság egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik" – mondta a kormányfő.
www.hir24.hu/belfold/2012/11/06/orban-leszolta-az-unio-donteset/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.