Balog Zoltán szerint ha valaminek a súlyát az iránta mutatott érdeklődés határozza meg, akkor Magyarország súlya növekedett a világban az elmúlt két évben. Az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Pécsen, a Balassi Intézet külföldi magyar intézetek vezetőinek szervezett tanácskozásán azt mondta: Magyarország iránt régóta nem volt a mostanihoz hasonló érdeklődés.

"Még mindig fontosak vagyunk, mert foglalkoznak velünk, ez vezérlő elv kell, hogy legyen a kultúrdiplomáciában, a külpolitikában" - fogalmazott Balog Zoltán.

Úgy vélte ugyanakkor: ha Magyarországgal nemcsak az ellenfelei, hanem a barátai is többet foglalkoznának, akkor talán Európában is jobban megértenék azoknak az átalakulásoknak a jelentőségét, amelyekbe az ország két évvel ezelőtt belevágott.

Megjegyezte, hogy a Balassi Intézet hivatalosan háttérintézmény, de az érdeklődés felkeltése és az üzenetek továbbítása tekintetében előőrsnek számít. "Nagy felelősség, hogy egyaránt vigyük azt, ami trendi, ami szerethető bennünk, s azt is, ami kevésbé, de ami nekünk igazán fontos" - mondta Balog Zoltán. Hozzátette, a mondandót a kapcsolódási pontok megtalálásával a kultúra nyelvén a legcélszerűbb továbbítani.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Na ez is szív valami jófajta anyagot...
Pálinkafőző Rézüst
@coyote3: naná! Pap elvtársként szívja bűntetlenűl...
leszúrt rittberger
Mekkora agytröszt... Irán felé is nagy az érdeklődés, mégsem épp egy kedves ország, egyszerűen csak fosik tőle mindenki, hogy mikor robbantják fel a világot.
Magyarország sem azért van a hírekben, mert akkor géniuszok kormányoznák.
gibgab
Hát igen. Világszerte aggódva figyelik, mi történik itt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.