Az ombudsman szerint sérti a jogbiztonságot, egyes állami szervezetek szerint viszont jogszerű, ha számos munkatársukat elbocsátják, és a megüresedett pozíciókat a minimálbérnél is lényegesen kevesebbet kereső közmunkásokkal töltik fel. Nemcsak az iskolákat és az egészségügyi intézményeket államosítja a kormány a jelek szerint, hanem a munkaerőt is. Félreértés ne essék, nem az állami intézményben közalkalmazottként dolgozókról van szó - tisztes jogviszony az övék -, ám ezt számosan nem tarthatják meg, mert más státuszú alkalmazottakra cserélik őket, nevezetesen közmunkásokra. Kamatozó üzlet ez, ugyanis a közmunkások, ha nyolc órában robotolnak, akkor is mindössze 47 ezer forintra jogosultak. Megjegyzendő: 2010-ben még 60200 forint volt ez summa, ám az Orbán-kabinet gyorsan lefaragta azt. Ráadásul a szabadságot sem kell nyakló nélkül téríteni, hisz esetükben nem jogosít plusz napokra a gyermekek és a ledolgozott évek száma, illetve a munka veszélyessége.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
@entero: 16:28
"Értem, de nem végezhet egy állami cégnél sem valaki olyan munkát egyrészt amihez nem ért,"
--- Nem végezhetne!
--- De végez!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
yazo64
@entero: :) Az ócsóóó kategóriásból meg rőfölni lehet a mennyiséget mire egy törlésre alkalmas lesz:) Hogy nekünk már semmi sem jó:)))
QQríkú
@entero: Arra még telik, csak nem akartam a poént kihagyni,
ahogy te sem :)
QQCSI
@yazo64: Nem annyira vicces téma, hogy mennyibe kerül a WC-papír, ezért én soha nem veszek ZEWA terméket, mert csak a márkanevet fizettetik meg az emberekkel.
Praktikus háziasszony/ember nem azt nézi, hogy x %-kal olcsóbb, hanem azt, hogy egy tekercs mekkora, hány rétegű...utána az egységár! Ki lehet fogni olyan akciókat, ahol 1/3-os áron lehet megvenni azt, amit muszáj.
QQríkú
@QQCSI: Ár / Érték a pennyben fut össze az igényeimmel.
Winny három rétegű és megfizethető.
QQCSI
@QQríkú: Kösz az infót, lassan szükségem lesz rá. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.