Senki sem érti, miért kell a csere, de ezer diák fagyoskodott a Lánchídnál.

20 iskola 1000 kisdiákja tolongott az akadémia előtt felállított sátorban. Forgatásra jöttek. Az MTVA, vagyis a Magyar Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap ugyanis dacolva mindennel, újraforgatja a Himnuszt. A felvételt első körben november 4-ére tervezték, de technikai okokból a stáb végül november 18-ra halasztotta - írja a Hir24.

A YouTube-on levő Himnusz-változatot Horváth Ádám (a Szomszédok apukája) jegyzi. E felvételen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkart Kocsis Zoltán vezényli. Az új verziónál, nem tudni, követi-e az MTVA a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium iránymutatását.

A tárca ugyanis még tavaly nyáron „Új hangzásban a Himnusz és a Szózat" címmel közleményt adott ki. Ebben az Erkel Ferenc, illetve Egressy Béni által írt dalok új feldolgozását ajánlja az iskolásoknak. Mindenesetre a helyszínen úgy tűnt, hogy az eredeti verziót dalolják az átfagyott kisdiákok

A lap korábban érdeklődött, hogy az adófizetők pénzéből mennyit költenek a forgatásra. Az MTVA sajtóosztálya válaszlevelében megerősítette, hogy az MTVA „új felvételeket készít Magyarország himnikus dalaihoz", kiemelve, hogy mindezt belső gyártásban teszik. Azt nem közölték, hogy a „belső gyártás" mekkora költséget jelent. A Hír24 információi szerint viszont több eszközt is bérelnek a forgatáshoz, például a steadicam kamera-stabilizációs rendszert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.