A bankadó fenntartásáról, a tranzakciós illeték növeléséről, valamint a nyugdíjjárulék-plafon eltörléséről is döntött az Országgyűlés hétfőn, amikor a jövő évi adóváltoztatásokkal együtt elfogadta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmúlt hetekben bejelentett több megszorítócsomagját is.

A képviselők 230 igen szavazattal és 65 nem ellenében döntöttek a közterheket és a jövő évi büdzsét érintő javaslatokról. A 2013-as adóváltoztatások fókuszában mindenekelőtt a szuperbruttó kivezetése, az illetékkulcs-rendszer átalakítása és az adómorál erősítése áll.

A Ház döntött arról, hogy mégsem csökken felére a bankadó 2013-ban, amiből 72 milliárd forint többletbevétele származhat az államnak. Emellett a tranzakciós illeték általános mértéke 1 helyett 2 ezrelék lesz, ami újabb 130 milliárd forintot hoz a költségvetésnek. A készpénzfelvétel általános mértéke 3 ezrelék lesz, a Magyar Nemzeti Bank ugyanakkor kikerült az illetékfizetésre kötelezettek köréből.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
Mi ebben a hír? Nem is vártunk mást. A 2/3 nyomja gondolkodás nélkül.
rokker33
Hát persze ez jó lesz a népnek ez kell nekünk!Azt mikor szavazzák meg hogy csökkenjenek a bérek a képviselőknek meg a miniszterelnöknek és a plussz szolgáltatásokat is függesszék fel(pl ingyen nyaralás 100% benzin térítés új autók sofőr havi 100.000 forint cafatéria stb stb) Ja hogy az már rossz lenne nekik???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.