Az Én pénzem blog elkészítette a 2013-as bankszámla-választó kalkulátort az eddig közzétett feltételek alapján.

Ahogy írják, kicsit számolgatva a kép igen meghökkentő. A bankok "profitéhsége" bizonyos ügyfélkörben messze elmarad a kormányétól.

A bankok szinte kivétel nélkül, de igen változatos módon hárítják át a tranzakciós illetéket jövőre. Egy részük komolyan vette a parlament által korábban elfogadott jogszabályt, és ennek megfelelően hirdette meg következő évi díjait. Mások hittek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szóbeli bejelentésének (az illeték mértéke a korábbi egyről 2-3 ezrelékre emelése), és eszerint léptek. A várhatóan ma elfogadandó csomagot teljességében persze nem ismerhették. További változások sem zárhatók tehát ki. (Nem mindenki tud olyan villámgyorsan ide-oda lépkedni, mint a kormány.)

A PSZÁF közleményben tudatta: „a kamatot, díjat vagy költséget érintő kedvezőtlen egyoldalú szerződésmódosításokat a hitelintézeti törvény ugyan nem zárja ki, ám azokra csak korlátozásokkal ad lehetőséget". A bankok a jogszabály alapján nem vezethetnek be teljesen új díjat vagy költséget egyoldalú módosításként. Emellett a számlaszerződésben szereplő számítási mód sem alakítható szabadon - olvasható a blogon.

További részletekért kattintson ide és kalkuláljon >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.