Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti – hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.

Orbán Viktor: A következő fél év békemisszió

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a tárgyalásuk után tartott moszkvai sajtótájékoztatón 2024. július 5-én – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar kormányfő elmondta, hogy pénteken a 14. alkalommal folytatott megbeszélést Oroszország elnökével. A találkozó különös jelentőségét az adta, hogy háborús időben történt, "egy olyan pillanatban, amikor Európának nagy szüksége van a békére" – fogalmazott.

Orbán Viktor közölte: a találkozón elmondta az orosz elnöknek, hogy az elmúlt évtizedek kivételes európai fejlődésének alapját a béke adta. "Most viszont két és fél éve a háború árnyékában élünk Európában, és ez rendkívüli nehézséget okoz Európa számára" – tette hozzá.

A miniszterelnök szavai szerint az elmúlt két és fél évben azt tanultuk meg, hogy dialógus nélkül és diplomáciai csatornák nélkül nem tudjuk elérni a békét. "Mert a béke nem magától lesz, hanem meg kell teremteni. Azért dolgozni kell" – húzta alá.

Rögzítette: a találkozón ennek módozatait tárgyalta meg az orosz elnökkel. Azt akarta megtudni, hogy merre van a békéhez vezető legrövidebb út – mondta.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Rohadnál meg te felszopó barom!Akkor mikor itthon háborús veszéllyel riógatva tartód fent a vészhelyzetet!Szakadtál volna a tehénbe ami kinyomott a trágya dombra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A pelenkás karmelita nindzsa szaros szájszéllel eljátsza a békeangyalt, ami persze szégyenteljesen nevetséges.
Béla333
Senki nem kérte föl ezt az elmebeteget, hogy ilyen "békemisszió"-nak nevezett szarkeverést folytasson az Unió nevében...
Teljesen megzakkant!
verőce21
@csak úgy...: te hazaáruló szarhalom, neked fingod sincs a hazafiságról, mindig magányos lézengő voltál, idióta...!
balos
@Béla333: Az a betűt lehagyta a cenz-ura a bék-e helyett!
rücsü41
Addig amíg Orbán nem töltötte be az elnöki tisztséget az EU-ban csak Ukrajnában volt háború Európában.Az elnökség végére meglátjuk, hogy O.Viktor megtudja-e tartani ezt at állapotot, mert ha ő "béke misszióba" kezd olyan még nem volt, hogy ne vesztek volna össze egyes államok, mert ő nem a béke magvát veti el az emberek között, hanem az acsarkodásét, a háborújét!
csak úgy....
@verőce21: emlékszel még,hogy mennyit sírdogált szegény anyád miattad, mert 8 éves korodra még mindíg nem iskoláztak be a kisegítöbe? :) te túlkoros óvodás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.