Orbán Balázs kikérte magának, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke viccelődött hazánk soros elnökségének mottója kapcsán. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a Tegyük újra naggyá Európát szlogennél sokkal gyengébbek voltak a régebbiek.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke legelőször akkor viccelődött hazánk soros elnökségének mottójával kapcsolatban, mikor bejelentették. Június 25-én „nem túl eredetinek” minősítette a „Tegyük újra naggyá Európát! (Make Europe Great Again!) szlogent – írja a Brussels Signal.

Magyarország mottója miatt megy a balhé – Épphogy beültünk az EU soros elnöki székébe, máris megmondtuk a tutit

Magyarország soros elnökségi mottóján megy a vita: "Tegyük újra naggyá Európát"/Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Orbán Balázs azonnal reagált a kritikára, és emlékeztette Jourovát a korábbi mottókra.

„Nem vagyok biztos benne, hogy az olyan korábbi szlogenek, mint az „Európa, közelebb”, az „Európa mint egy feladat” és az „Együtt. Ellenálló. Európa.” különösen kreatívak és innovatívak voltak”

– írta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az X-oldalán.

Orbán úgy fogalmazott, Jourová megjegyzése azt jelzi, hogy „Brüsszel minden alkalmat megragad, hogy igazságtalanul bírálja Magyarországot”.

Ezután úgy folytatta: a jelmondat Magyarország azon törekvését tükrözi, hogy az EU versenyképességét újjáélessze, és úgy véli, hogy most jött el a cselekvés ideje.

„Célunk egy gazdaságilag versenyképes, biztonságos és virágzó EU, egy új versenyképességi megállapodás, egy megerősített európai védelmi politika, egy következetes és érdemi bővítési politika, valamint egy gazdálkodóközpontú agrárpolitika megteremtése”

– szögezte le.

Hazánk hat hónapos soros elnöksége már jóval a július 1-jei hivatalos kezdete előtt gúnyolódások és politikai támadások célpontja volt – írja a magyarnemzet.hu. Az Európai Parlament egyes képviselői több ízben azt hangoztatták, hogy meg kell akadályozni a magyar elnökséget, mert véleményük szerint megkérdőjelezhető, hogy hazánk képes-e azt hitelesen ellátni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
„Visegrádi Négyek” egyik alapítója Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
egy bukott ep képviselő viccelődik
csak úgy....
@Nessy: sztalin 60 körüli ,hitler még 60 sem volt,szálasi 49 ,mussolini 62 mikor " megdöglött" , - azért a trógerokat is várja valahol valaki, ha nem is a menyországban... ;)
szerencsénkre csak nekünk tünik soknak az ö hitvány életük!
KisTehen
@csak úgy...: köszönd meg a messiásodnak, hogy orbánok 2 évig tovább lophatnak
csak úgy....
@KisTehen: látom sikerült bebasznod ,ami egy idióta drogosra nézve eléggé kártékony !
remélem anyád vigyáz a kölkökre míg te itt a nejed meg az utcán teszi szét ?
KisTehen
@csak úgy...: én bebasztam ... téged meg átbasztak
csak úgy....
@KisTehen: te csak egy agyilag rozoga fideszes buzzancs drogos,akit csak azért tartanak ,hogy legyen aki olcsón lepippantja a meleg bandát a karmelitákban! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.