Az olaszoknak és a bolgároknak pornósztárok, a briteknek és a németeknek a leves, a Vatikánnak pedig a katolikus cigányok jutnak eszébe szerény hazánkról. Íme a sztereotípiák alapján készült térképek! Mi is a sztereotípia? Görög eredetű szó, melynek jelentése a forrásnyelven szilárd, sablon, adott séma. A köztudatban negatív kicsengésű, és sokszor összetévesztik az előítélettel. „Agyunk a folyamatosan érkező információ-áradatot különböző módszerekkel dolgozza fel és teszi lehetővé az emlékezet számára az adatok felidézését. A sémás feldolgozás folyamán agyunk nem rögzíti egy új esemény összes részletét, hanem a meglévő sémák egyikével hasonlítja össze, így a feldolgozás gyors. A folyamat automatikus, legtöbbször tudatában se vagyunk a konstruálási folyamatnak. A sztereotípiák az egyén számára emberek osztályait reprezentáló sémákat jelentik. Az általánosító jellege miatt az elraktározott információ könnyen torzul és részleteiben pontatlan lesz (akár végletesen is). Azonban...

Forrás: gyor.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

entero
@honeykiss: Ha tudnád nekem Thaiföldről mi maradt meg az emlékezetemben valamikor...
honeykiss
@entero: gondolom nem a Thai-masszázs és a csírke...de az is vele jár,csak az az elszomorító,hogy emberek csak azért járják a nagyvilágot,hogy csak annyi maradjon meg bennük pl.hogy jó a gulyás...egyáltalán az ilyenek minek mennek más országba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.