A romaemancipáció egy generáció alatt végbemehet, ha mindenki, így a politika, az érintettek és a helyi közösségek megteszik a magukét ennek érdekében - mondta Jeszenszky Géza történész, az Antall-kormány külügyminisztere, jelenlegi oslói nagykövet a Roma Club Alapítvány első nyilvános konzultációján Budapesten szerdán. A Jeszenszky jegyzetében szereplő, saját bevallása szerint a Wikipediáról is gyűjtött állítások tudományois megalapozottságát a rendezvényen több kutató is cáfolta.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sza
íme az ember aki le meri írni a valót! Szét szedik, ahelyett hogy elgondolkodnának!
varirmag
"Kóczé Angéla, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológia Intézetének munkatársa közölte: a többségi társadalomban megjelennek olyan sztereotípiák, miszerint "a romák lustábbak", szellemi képességük alacsonyabb az átlagnál, e mögött pedig "egyfajta rasszista logika" áll, holott nem lehet általánosítani egy-egy közösségre bizonyos tulajdonságokat. Azt mondta: emellett a roma embereknek "intézményesített diszkriminációval" is szembe kell nézniük."

Kóczé Angéla, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológia Intézetének munkatársa ?
Ideje lenne a cigányok által lakott falvakba szétnéznie ! Sok, nagyon sok c asszony nem lát az unalomtól de a gyerek koszos,elhanyagolt. Az udvarokon szanaszét minden, szemét elhasznált dolgok,koszos,elhasznált ruhák. Sokan még arra sem képesek hogy reggelenként felemeljék a feneküket és elvigyék az oviba a gyerekeket. Pedig fizetniük sem kell semmiért, sőt még ők kapnak pénzt ha méltoztatnak megerőltetni magukat..
Az iskolába vagy elküldik a gyerekeket vagy nem !
Az ilyen hülyeségeket beszélő, szarhabosítókat kellene kiküldeni a romák által lakott falvakba ! Ne az Akadémián ücsörögjön és beszéljen hülyeségeket, jó fizetésért.
Ha a sok szájtépő valóban segíteni akar a cigányoknak , menjen közéjük és tegyeen értük.
Ne Jeszenszkyt cseszegtessék, attól a tények még nem változnak !
kukac50
Kolompár Julianna kolompár Istvánnal házasodik, ez a mi városunkban a valóság.
varirmag
@kukac50: A MTA szociológusnak nevezett sz@rhabosítói nem járnak arrafelé :-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.