Megállapodás nélkül ért véget pénteken Brüsszelben az unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről tartott EU-csúcstalálkozó.

Diplomaták közlése szerint nem sikerült áthidalni azt a szakadékot, amely a kiadások drasztikus visszanyesését hajlíthatatlanul követelő britek és az ennél kompromisszumkészebb tagországok között keletkezett.

Az állam-, illetve kormányfők tanácskozása csütörtök késő este kezdődött. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke előzőleg egész nap tárgyalt külön-külön az egyes tagállami vezetőkkel. Ezek alapján éjszakára újabb javaslatokat terjesztett elő, amelyeket aztán a tagállamok a péntek délben újrakezdődött tanácskozáson véleményeztek, és végül arra jutottak, hogy nem sikerült a szükséges mértékben közelíteni az álláspontokat.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Gondolom láttátok a videót.
Folyamatosan a zsebébe volt a keze! Ez nem kicsit unintelligens!
verőce21
Nem a "húszfillérért", de ezt tudták már előre, mielőtt elindultak. Egyik tagállam sincs megelégedve a kevesebb beruházási támogatásokkal/megszorításokkal Európa cigányai(görögök) miatt.
Nyugodtan lehetett bármit nyilatkozni, a végeredmény "kódolva" volt. :(
Dr. Felipe
Na majd pirospöttyös kusza szem főtárgyaló elvtárs kimegy és mindjárt összerittyent nekik egy unortodox kőccségvetést.
kedwes
Gondolom láttátok a videót.
Folyamatosan a zsebébe volt a keze! Ez nem kicsit unintelligens!
adrenalink
És ráadásul csütörtökön még a Vidi is kikapott!:)
lacika1ö
Mert már a szegénység olyan nagy az unióban,hogy már csak a gazdagtól lehet el venni..De azoknak megvan a fegyveres védelmük,,Mint Orbán Viktornak a terror el hárítók ,ebbe a kis országba mért lenne terror támadás?? Kapjon a fejéhez a nép, ne hídjen el mindent..Élünk !! Vagy meg halunk.!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.