Akkor is megkaphatnák az egyházak az adó egy százalékát, ha az adófizetők nem szánnak a célra annyit - derül ki a parlament előtt lévő egészségügyi salátatörvényből. Meglehetősen szokatlan módon váltaná valóra a kormány Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes korábban megfogalmazott nyilatkozatát, miszerint akármilyen gazdaságpolitikai fordulat vagy megszorítás következik is be, az egyházakat nem érheti hátrány - ez derül ki a Galamus internetes portálon szombaton megjelent írásból.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Semjén: "Akármilyen gazdaságpolitikai fordulat vagy megszorítás következhet be az egyházakat nem érheti hátrány "! Csak a "nyájat",igaz papocskám?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
@marlin: 11.34-re :de jó lenne,ha így lenne !
outsider
@marlin: Ellenpélda, ami akár működhetne is, nálunk kizárt.

"A vallásos emberek attól tartanak, hogy a politika veszélyezteti az etikát; szerintük a politika be fogja szennyezni a máskülönben tiszta vallást. Ez a gondolatmenet egyszerre önző és ellentmondásos. Minden vallás azért létezik, hogy szolgálja és segítse az embert. Ha a vallás különválik a politikától, akkor elveszít egy olyan erőteljes eszközt, amellyel a társadalom jólétéért dolgozhatna. A vallás és a politika hasznos kombinációt képezhet, jobbíthat az emberek életén, de csak akkor, ha az elegy korrekt etikai szabályok szerint, minimális önzéssel működik."

richpoi.com/cikkek/velemeny/politika-es-moralitas.html
kkalman
Egy feneketlen kútba (egyház) szórják a pénzt, mikor sok más, fontosabb dologra, oktatás, egészségügy, kilakoltatottak megsegítése, stb, kellene a pénz. És mindez azért, mert egy nem létező párt (kdnp) álszent, hazug vezére így akarja jóvá tenni a bűneit.
leszúrt rittberger
A "kozosen viseljuk a terheket" elve ugy latszik az egyhazakra meg mindig nem vonatkozik. Pont mint a sotet kozepkorban, ha jarvany volt, haboru vagy ehinseg, azok akkor is duskaltak a vagyonban.
entero
@marlin: Mivel párom evangélikus óvodát vezet, természetesen oda adom az 1 % - ot. Viszont az óvodának, és nem az egyháznak. Semjén újabb baromsága.
Gyuri Géderről
Ha egy pap, a hitet oktatja, meg kell becsülni.
Az amelyik politizál, kufárkodik, az a vallás és nép ellensége. Úgy lehet egy ember keresztény és demokrata, mint egy kommunista, hithű vallásos.
Mind két fajta az ország népét nyúzza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.