Egy év alatt 93 ezerrel emelkedett az adótartozást maguk előtt görgető magánszemélyek száma, a közadósságot felhalmozók tábora így megközelítette az 1,1 milliót. A hatóság sok esetben nem talált vagyontárgyat, legális jövedelmet - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Átlagosan nagyjából minden kilencedik magánszemélynek van kisebb-nagyobb köztartozása. Szeptember végén csaknem 1,1 millió embert tartottak nyilván az adóhátralékosok között, egy ember átlagosan 153 ezer forint befizetésével maradt el.

Linczmayer Szilvia, a NAV szóvivője a lapnak elmondta: idén, szeptember végéig a hatóság háromnegyedmillió alkalommal bocsátott ki inkasszót. Az esetek háromnegyedében a cégek bankbetéteit célozta meg az adóhivatal, míg a magánszemélyek és az egyéni vállalkozók ügyeiben 180 hatósági átutalási megbízás kiadásáról döntöttek.

A NAV kilenc hónap alatt százezer munkabérletiltást is elrendelt, ám nemegyszer eredménytelenül. A hivatal tíz adótartozást felhalmozó magánszemély közül átlagosan négynél nem talált olyan legális jövedelmet, amelynek egy részét az államkincstárba átirányíthatta volna. A NAV január és szeptember között 120 ezer alkalommal határozott úgy, hogy elvonja az adótartozó cégek, magánszemélyek ingóságait, de csak 30 ezer ilyen ügyben járt sikerrel, legtöbbször gépjárművek kerültek hozzá.

A NAV húszezer ingatlant is lefoglalt, ám árverésre mindössze 166 eljárás végén került sor, ilyenkor ugyanis a legtöbben rövid időn belül kifizetik adótartozásukat - olvasható a lapban.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Az újabb adókat kivetők,és a közüzemi díj emelőket ez igazán nem érdekli.
De vannak milliárdosaink, akik 230 milliós kocsival járnak ! Így aztán "megszületik az átlag magyar" !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
@entero: tíznél azért több!a 100.helyen is minimum 5milliárd frt.lehetett felkerülni!!!
varrólány
De karácsonyra meg már olyan vásárlás folyik hogy ihaj. Még hitelre is.
Rézangyal
@varrólány: Vélhetően nem a négymillió mélyszegénységben élő állampolgárra gondolsz?
Itt nálunk van Lidl, Tesco, Penny, Spar, Reál, Cba, Coop. Mind kong az ürességtől, a parkolóban alig van autó. Egyedül a Pennyben van némi forgalom fizetés környékén.
Nálatok nem ez a helyzet? Ide csak a románok járnak kis teherautóval vásárolni.
Dr plágium
És most ezen csodálkoznak? Lesz ez még rosszabb is.
varrólány
@Rézangyal: Nem járok mostanában bevásárolni. én a Tv-ben látottakra írtam. Nyilván nem a többség vásárol a nagy plázákban.
MR.Dagadék
Én csak egy dolgot nem értek...
Matematikailag,meg ha csak józan paraszt ésszel gondolkozunk is... ha valahol hiány keletkezik,akkor a másik oldalon többlet.
-akkor meg,hogy lehetne "világválság" ??? Hova a kehébe megy az a sok pénz?
-olyan nincs,hogy mindenhol pénzhiány van -.-
Mindegy, dec.22. -ig már kibírom :]

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.