A Google Earth még elmegy, de a légi térképkészítést újra engedélyhez kötnék. Januártól ismét a honvédség engedélyéhez kötné a Vidékfejlesztési Minisztérium azt, hogy valaki a levegőből fényképezze az országot. Egy új, még közigazgatási egyeztetés alatt álló jogszabálytervezet szerint ugyanis a honvédelmi és nemzetbiztonsági szempontból kiemelten védhető és védendő objektumok, fontos közlekedési, infrastrukturális központok légi távérzékelési adatai (légifelvételei, felület- és domborzatmodelljei) olyan komoly információs értékeket képviselnek, amelyeket védeni kell. A polgári térképészetért felelős tárca javaslata magyarázatában azt írja: a korábbi szabályozás hatályon kívül helyezésének indoka az volt, hogy a 21. században az internetes térkép- és távérzékelési adat szolgáltatók – mint a Google Earth – mindenki számára elérhető, nagyfelbontású műholdkép-szolgáltatása mellett már felesleges és anakronisztikus, hogy a légifelvételek készítése és felhasználása külön engedélyhez...

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Nagyon helyes! Még a gólyáknak is felszállási engedélyt kelljen kérni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@bundi: A "csak ellenőrzés alá akarnak vonni mindent." - nem érv.
Ezt úgy hívják hogy bagatellizálás.
Szerencsére a döntés nem rád és a hozzád hasonlóakra van bízva.

Csak néhány példát kívánok hozni a történelemből:

- Churcillt annak idején figyelmeztették Conventry iparváros bombázásának a esélyére. Nem vette komolyan.
Az "eredménye" ismert.

- Roosevelt amerikai elnököt az akkori elhárítás figyelmeztette a japán támádás lehetőségére a Pearl Habour - haditengerészeti támaszpont ellen. Nem vette komolyan.

A bekövetkezett japán támadás következtében elsülyedt Arizona csatahajó fölé emelt haditengerészeti emlékmű ennek a mementója.

Annak idején a kémszolgálat jelentette az amerikai vezetésnek, hogy Budapesten, Kőbányán harci repülőgépeket gyártanak.
"Marhaság!" felkiáltással dobták szemétkosárba a jelentést - Budapest és a . kerület Kőbánya szerencséjére.
Ugyanis az ún. "gombapincékben" - ezek Kőbánya azon hatalmas mesterséges barlangrendszerei amelyek a kibányászott kő után alakultak ki valóban gyártottak repülőgépet, mégpedig a legendás Me109 G vadászgépeket.
A gombapincék 20~30m vastag boltozata a repülőgépgyárat tökéletesen megvédte volna, Kőbánya kerület viszont eltűnt volna a térképről ha komolyan veszik a hírt és a szokásos szőnyegbombázást elrendelték volna.

Tehát a nehezen hihetőnek tűnő feltételezések akár igazak is lehetnek.

Ide tartoznak azok az intézkedések is, amelyek alapján szigorítják a légi fotózást.
lbs
@kiskutyauto: Próbálj meg az USA-ban az arizónai sivatag meghirdetetten zárt légtereibe berepülni... Vagy teleobjektívvel a határon kívül ugyan de közelről fotózni...
Bagoly35
"szerintem meg képzeld el azt, hogy mi van akkor ha az egésznek semmi köze a terrorizmushoz, és csak egyszerűen kontroll alá akarnak vonni mindent."
Ott apont.
Nagy biznisz a katonai és állami légifényképezés. Nehogy már legyen olcsóbban hozzáférhető civil, rontja a pénznyelő működését
Bagoly35
Ja és nem mindenki tudja, de Magyarországon minden elektromos átjátszó állomás és földgáz nyomásnövelő telep titkos. Az pedig minden településen van, így gyakorlatilag sehol nem lehet majd fotózni
kiskutyauto
@lbs: Kissé nagyröptű a hasonlatod nem gondolod... (szó szerint is..) 8)
kamazuka
Egy repülőgép modellel a hatást át lehet élni egy mikrokamera segítségével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.