2008-ban Orbán Viktor a fejlesztési hozzájárulásnak (fer) nevezett, havi 10 ezer forintos (az akkori diákhitelből bőven kifizethető) havi tandíj ellen szervezett népszavazást. E tandíjhoz erős szociális és tanulmányi ösztöndíj járult volna, és a legjobb 15 százaléknak mentesség. A „nép” eltörölte a fert. 2008 szeptemberében 56 ezer elsős hallgató kezdhette meg ingyen (az akkori terminológiával élve államilag támogatott formában) a főiskolát, egyetemet. A következő évben szintén ennyi, a kormányváltás évében 53 ezer. Idén alapképzésben 27500, jövőre pedig 10 ezer fiatalnak adatik meg, hogy ingyen tanulhasson. A mai miniszterelnök akkori mondatai szerint azért kell örökre eltörölni a tandíjat, mert akik szegények, nem fogják tudni azt kifizetni, s így emiatt kiszorulhat a társadalom egy jelentős rétege a felsőoktatásból. Egy helyütt azt is emlegette, hogy ő maga is ezek közé tartozott volna. Idézte Széchenyit, aki szerint egy ország jövőjét a kiművelt emberfők száma határozza...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

honeykiss
És csak most derült ki?...mi már régen tudunk róla:)
Dr.luigilongo60
Komolyan megkérdezném a tisztelt sufniforradalmárokat,most akkor jobb?
A kérdés főleg azoknak szól, akik nincsenek eleresztve anyagilag és gyermekük a közeljövöben kezdené a felsőktatásban a pályafutását.
Talán nem ártana egy picinykét elgondolkodni azon, hogy hová húzták anno azt az ikszet 2010 tavaszán.
töky
@Dr.luigilongo60: Ezt akarta a 2/3-ad, hát megkapta! Egészségü(n)kre
töky
Először azt olvastam, hogy Orbán Viktor nagyon nem fehér.Ezzel rögtön egyetértettem.
Az meg, hogy nagyon nem "fer" már mindenki tudhatja ebben a nyomorult országban. Már entero is ébredezik , amikor éppen nem fideszbarát cégét gyarapítja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.