Hogy a zemberek többsége mit szeretne, az a "nemzeti konzultáció"-nak csúfolt direktmarketing-levélre adott, a köz számára megismerhetetlen válaszokból, gyakorlatilag bemondásra derül ki - írja a KARD blog.

"Nemzeti konzultációt indítunk a megyei jogú városokban. Ha az, amit ezek az emberek tenni szeretnének, eltér attól, mint amit az Alkotmánybíróság helyesnek tart, akkor olyan alkotmányos szabályokat fogunk beterjeszteni, amelyek jogszerűen lehetővé teszik, hogy a többség akarata érvényesüljön" - fogalmazott Orbán Viktor nem oly rég a Parlamentben, miután az AB döntést hozott a hajléktalanokkal kapcsolatos javaslatról.

A köztársaságokban az uralkodót a "mindenkori többség" helyettesíti, és az alkotmányok. Ha a többség ezt a maga javára és kénye-kedvére havi rendszerességgel farigcsálja, akkor a dolog funkcionalitását és értelmét veszti. Onnantól a demokratikus köztársaság helyett valami más berendezkedési formát fogunk emlegetni.

Orbán fent idézett mondata így igazából azt jelenti: akit a többség támogat(ott), az bármit megtehet, nehogy már itt ilyen alkotmánybírók vagy kik kekeckedjenek. És ha már bármit megtehet, akkor akár azt is, hogy kihirdesse: őt támogatja a többség? - olvasható a KARD blog cikkében.

További részletekért kattintson ide >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Ezeknek a nemzeti inzultációknak még sosem volt semmi eredménye, olyan értelemben, hogy nyilvánosságra hozták volna, hogy na ezt válaszolta a nép. Legalább hazudnának valamit, hogy az emberek 99%-a azt írta, szeretünk Viktor, vagy valami, de nem, még csak meg sem mutatják. Csak rámondják, hogy óóóó, ugyanazt mondták, amit mi is tervezünk. Hát hogyne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.