Októberben tovább nőtt a magyar állam adóssága, ráadásul főleg a rövidebb éven belüli kincstárjegyek állományának megugrása miatt. A kormányzat a részvényeket továbbra is adja a piacon, nettó vásárlók egyedül a külföldiek voltak. Tovább emelkedett októberben a központi kormányzat, vagyis a költségvetés állampapírokban meglévő adóssága − derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közzétett statisztikáiból. Az értékpapír-statisztikák számai alapján az állam hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokban, tehát diszkontkincstárjegyekben és állampapírokban lévő adóssága 17 437,5 milliárd forintra nőtt az egy hónappal korábbi 17 046,1 milliárd forintról. Az állományon belül az éven túli lejáratú értékpapírok teszik ki a legnagyobb tételt, az állampapírok értéke 9096 milliárd forint volt a tizedik hónap végén, ami kisebb csökkenést jelentett az egy hónappal korábbi 9218 milliárddal szemben.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Nőtt??? És ezt orbán magyar hangja, a valaha emberi lényként leledzett Gíró-Szász is tudja? Mert épp ma reggel egy nyilatkozatában említette nagy hangon, hogy ezt a harcot is megnyertük... Jól értem egyébként, hogy az ellopott és az államadósságot állítólag 1730 milliárddal csökkentő magán nyugdíjpénztári lóvé ellenére is nőtt??? Valaki itt megint hazudik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
overdose
Munkanélküliség emelkedik ,aki tud kimegy külföldre ,ki fog dolgozni :ha nincs munka? de dübörög a gatdaság a zsebükben igen!
Levendula
Ez a cikk mást mond:
"2012. december 10., hétfő 11:25 Deák Bálint
Nőtt a magyar államadósság - itt vannak a friss adatok"
nyanya001
Már a Kósa - Szijjártó beszólásánál elkezdődött !
Tisztesség
Menyi közpénzt használtak fel az országban az önkiszolgáló autómosók?
Miért nem kell számlát adni minden kocsi mosáskor?
Hová folyik az olajos víz, hatóság miért nem ellenőrzi?
Lehetséges-e, hogy fekete pénzeket mosnak tisztára?
Így lehet napi félórás munkával 40% nyereséget termelni
Az őstermelőnek miért kell mindenért számlát adni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.