A Kaposvári Egyetem hallgatói önkormányzata nem vesz részt a szerda délutáni budapesti diákdemonstráción, s több vidéki várossal ellentétben a somogyi megyeszékhelyen tiltakozást sem szerveznek az egyetemisták - számolt be a sonline.hu. Indoklásuk nem teljesen világos, de ellenérveik között szerepel a vizsgaidőszak közelsége is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almosd
@csikknorisz: A pénz elvonás az igaz,mint ahogy jövő évben várható leépítések is lesznek,és most 2 hétre bezárnak mert nincs pénz fűtésre,a demonstráció ha volt,azt nagyon a fű alatt tartották.
nemkati
@outsider: vizsgaidőszak, az igen. De hát zárva lesz az egyetem, most nem vizsgázik senki!
"Az egyetem közleménye szerint az intézmény vezetősége a hallgatói önkormányzattal egyetértésben úgy döntött, hogy karácsony hetétől vízkeresztig az egyetem egyes egységei zárva tartanak.

Azt írták, "a meghozott döntés az ésszerű gazdálkodást bizonyítja", hiszen a december 22-től január 7-ig elrendelt szünet az általános munkarend szerint ez évben mindössze kettő, a jövő év elején pedig három munkanapot érint.

A költségvetési egyensúlyt támogató stabilitási alap feltöltésére szolgáló központi zárolás a felsőoktatási intézmények költségvetését összességében mintegy hétmilliárd forinttal érinti. A Kaposvári Egyetem esetében ez 380 millió forint zárolását jelenti."

www.hir24.hu/belfold/2012/12/11/szenszunet-lesz-a-kaposvari-egyetemen-is/
Dr. Felipe
Úgy gondolják majd mások kikaparják a gesztenyét számukra.
nemkati
Inkább ez lehet az igazi ok, a félelem:
"A diákok között végzett gyors, s egyáltalán nem reprezentatív felmérésünk szerint az hallgatók egy része elbagatellizálta a kérdést – hideg van tüntetni, majd tavasszal... –, más részük pedig feleslegesnek tartotta a demonstrációt: úgy vélték, ha a kormány akarja, úgyis bevezetik a kifogásolt rendelkezéseket. Akadt azonban olyan hang is, aki szerint az ilyesfajta tüntetéseken lényegesen egyszerűbb a nagy egyetemek hallgatóinak, hiszen a történelmi universitasokat úgysem meri vegzálni a kormányzat, ellentétben a kicsikkel, melyeket sokkal könnyebb ellehetetleníteni. "

www.sonline.hu/somogy/kozelet/ugy-is-bevezetik-nem-tiltakoznak-a-kaposvari-egyetemistak-475301
gibgab
Végül is, jól el dagonyáznak még egy darabig... A jövő értelmisége?!
kukac50
Mert azok ingyen tanulhatnak,Fideszes csemeték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.