A felsőoktatás reformjára szükség van, a tartalmán pedig lehet vitatkozni, de a régi rendszer fenntarthatatlan a diákok szempontjából is - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. Parragh László azt mondta, egyetemistaként ő is a mai diákokhoz hasonlóan reagált volna a keretszámok csökkentésére, de kamaraelnökként ma már tudja, nem lett volna igaza.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

diktátor
MILLIÁRDOS kamaraelnökként én is ilyeneket nyilatkoznék és nem lenne igazam!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
QQCSI
" Az nincs rendjén, hogy valaki több mint 10-12 évig egyetemi hallgató " Nincs bizony! Inkább szedjen gombát és akkor vidáman megél havi bruttó 47 ezerből, igaz, Parragh "ÚR"?
gabrella
@QQCSI: Az tényleg nincs rendjén,hogy valaki 10-12 évig egyetemi hallgató!
human
No ez az a Parragh László, aki szerint a nagyszámú vidéki munkanélküliség azért jó, mert az olcsó munkaerő vonzza a befektetőket. 3-szor néztem vissza a felvételt, hogy jól értettem-e.
diktátor
MILLIÁRDOS kamaraelnökként én is ilyeneket nyilatkoznék és nem lenne igazam!
QQCSI
@gabrella: Szerintem se,
de egy Parragh ne döntse már el!
gabrella
@human: Ha ezt mondta Parragh, kívánom,hogy legyen munkanélküli!! A befektetőkkel meg már tele a hócipőm!
Én inkább rabszolgatartóknak hívnám őket!
yazo64
@gabrella: @QQCSI: Fészbúkvirtuóz Tompikának is sok évébe telt mire átverekedte magát a diplomáig...
Az is megérne egy misét:)
QQCSI
@human: A másik, hasonlóan magas empátiával rendelkező "kedvencem"
Dávid Ferenc a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.
És a sor végtelen, olajszőkepintérsanya a kecskéjével, zsigamarcell,...
a milliomosok/milliárdosok cinizmusa elképesztő méreteket öltött nálunk.
QQCSI
@yazo64: "kiafaszazaTwittertompi", de ez lényegében mindegy.
Az illető diplomáját meg nem láttuk, azt meg főleg nem tudjuk, ki készítette és miként védte meg.
gabrella
@yazo64: Minden plusz évet kifizettetni vele háromoszázszorosan!
jancsipapa
Szereptévesztésben van a fiú .Úgy gondolja ,hogy mindenhez ért ,pedig csak meg kéne néznie a többi kamara (orvos, jogász ,stb ) működését ,elnökének tevékenységét és megpróbálni azokhoz hasonlóan működni . Attól még ebben az esetben lehet igaza .
Facepalm
Én egyetemista vagyok és tanulok rendesen, szerencsére még államin kerültem be és nem szívesen húznám tovább a dolgot a szükségesnél, mivel ez azért még így is megterhelő a szüleimnek. Tény, hogy sok embernek nincs helye az egyetemeken, mert az hogy teljesen másnaposan beül az előadásokra, heti rendszerességgel, úgy hogy a támogatott helyet elvette valaki olyan elől, aki tanulna is, nem csak szórakozna, nem is kicsit bosszantó, de nem ez a megoldás. Persze nyugaton bevett szokás, hogy költségesek az egyetemek, sőt mi több diákhitelrendszer működik, csak annyi különbséggel, hogy nekik, ha esetleg diploma után nem találnak munkát nem kell törleszteniük a részletet... (legalábbis szemezgettem egy ideig továbbtanulási szempontból angliával és akkor még így volt...) Azt meg már meg sem említem, hogy kicsit közelebb talán még fizetni sem kell, bár tény, hogy ők azért gazdaságilag jobban állnak. Meg ez a keretszám csökkentés is, teljesen logikátlan, tény hogy a bölcsészekkel Dunát lehet rekeszteni, na de a műszaki és természettudományi területeken miért csökkentettek? Nem úgy volt még pár éve, hogy mekkora hiány van belőlük? Azért elég furcsa khm logika alapján működnek. Én azt mondom, hogyha mondjuk REÁLIS keretek között meghatároznának egy jövedelmet, amely fölött vissza kell fizetni, akkor benne lennék. Reális= fenn tudod tartani magad, a családot is normális keretek között, és lehetőség van mondjuk arra, hogy egyről a kettőre juss. De így, hogy a jelenlegi képzésem elvégzése után előreláthatóan keresek sacc per kb, ha mázlim van 80-at havonta (már ha lesz munkám) nem a legszívderítőbb elképzelni, hogy abból még komoly tízezreket kicsengessek, csak azért mert egyszer régen mesterszakra mentem... :S
Facepalm
Egyébként én személy szerint első körben a büntetésvégrehajtó intézeteknél vettem volna kicsit beljebb azt a nadrágszíjat. Vicces, hogy ők ingyen tanulnak, sportolhatnak és még a kulturális szórakozásukat is biztosítják néha napján, a rezsiről, meg az ingyen kajáról nem is beszélve... KHM KHM KHM...
human
@Facepalm: Ja. 80e-ből diákhitel, lakáshitel, nyugdíjas évekre megtakarítás, napi megélhetés. Jópár évig évig családról nem is lehet álmodni. Ezt egy családbarát kormánynak köszönhetjük.
Facepalm
Az a baj, hogy az előző banda is ugyanolyan disznófülű gazfickókból állt, mint ezek... Becsületes ember meg max akkor megy a parlament közelébe, ha épp arra kirándul... :(
yazo64
@gabrella: Meg még ezt is mellé, csak hogy érezze a törődést:
gazdasag.ma.hu/tart/rcikk/c/0/94454/1
overdose
Mert a fideszben vered magad! elmúltál 62 -éves mondj le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.