A címben megfogalmazott mondatot egy Dunakeszin tanuló gimnazista mondta és bár az Alternatíva blog szerzője nem megy ilyen messzire, annyi azért elmondható: az elmúlt két és fél évben ilyen csapás még nem érte az ügyesen és gátlástalanul egyensúlyozó kormányzatot.

Mindenkinek rosszabb lett egy kicsit, de senkinek sem sokkal, sőt, vannak páran, akiknek jobb lett. Nem volt Kossuth tér, visszatér!, nem voltak országos sztrájkok. A nyugdíjak örökké csak emelkednek, a választási rendszer baráti. Szinte zsebben volt az a 2014. Most viszont itt egy teljes korosztály - nem is beszélve tanárról, oktatóról, szülőről és szolidáris nagymamáról - akik vagy már egyébként is szavazhatnak, vagy szavazni fognak 2014-ben, és akik azt is kiabálták, hogy „Orbán, takarodj!".

Hiába sulykolja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap, hogy a kormány megadott mindent, amit a diákok kértek, hiába próbálják elhitetni, hogy a diákok már csak azért vannak utcán mert a patás-ördögszarvas Bajnai (vagy Gyurcsány? vagy Mesterházy? ki most a tudjukki?) hergeli-űzi őket őrjöngve az utcára. Ezek az ifjú és idősebb polgárok nem azért mentek utcára, mert nem lesz ingyen az egyetem: ez csak egy része volt a dolognak. Ezek a polgárok a hazugság, a rögtönzés és a kirekesztés miatt mentek az utcára. Orbán Viktor hétvégi videóüzenetével ez a három elem csak még nagyobb hangsúlyt kapott a kormány politikájában.

További részletek az Alternatíva blogon >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.