Orbán Viktor egyik kedvenc vesszőparipája a kereszténység, a keresztény kulturális gyökerek, a magyar történelmi, eltagadhatatlan keresztény mivolt felemlegetése. Nem csak szavakban, de tettekben, alaptörvényi szövegezésben, pénz kiosztási preferenciákban is megnyilvánul ez a gondolati előítéleti rendszer. Amely szólam, vagyis inkább kánon, hogy stílusban maradjunk, karácsony környékén természetesen felerősödik. Miért is van Orbánnak ilyen megütköztetően egyértelműen szüksége a kereszténységi cédula lobogtatására? A válasz magában a kereszténységi eszmerendszerben keresendő. Mint azt korábban már többször is említettem, több nyugati filozófus munkásságának egyik alapvető felismerése volt, s itt Hegelt szokták a leggyakrabban idézni, hogy a kereszténység rabszolga vallás. Fizikailag, s szellemileg is, a végsőkig kiszolgáltatott emberek vallása, amely az evilági javak, jövedelmek, előrehaladás teljes feladását hirdeti, s a túlvilági, az ezen élet befejezése utáni szakaszra teszi a...

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@nemkati: Hihető is lenne akár, de nem Orbán szájából. Sajnálom, de őt az " Ornátust öltött az ördög és farkával harangoz a misére! " kategóriába sorolom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@nemkati: Hihető is lenne akár, de nem Orbán szájából. Sajnálom, de őt az " Ornátust öltött az ördög és farkával harangoz a misére! " kategóriába sorolom.
nemkati
@silber13: A cikknek értek egyet minden szavával. :)))

0rbánnak azt se hiszem el amit kérdez.
Dr.luigilongo60
Orbánnak annyi köze van a kereszténységhez, mint kurvának a jámborélethez.
Max. a duma szintjén.
marlin
Hát persze, hogy keresztény, már amikor megszületett, akkor is egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról!! :))
2006-ban meg mindig ott vitte e csöngőt a körmenetben!!
Mostanra meg egyeseknek(!) ő lett a vallás!! :))
kkalman
Ájtatos, turulban született fősámánunk kéz a kézben a szentfazék tömjénnel, hirdeti, az emberek tudatlansága a mi hatalmunk.
Ezért igyekeznek a lehető legtöbb embert az egyház kebelére terelni, a felsőoktatásból kizárni azt akit lehet. Ez a törekvés a jogi és a közgazdasági karon figyelhető meg leginkább, mert innen kerülhetnek ki azok, akik veszélyeztetni tudják a hatalmukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.