Aki látta az ételosztásra várók kilométeres sorát a pesti Blaha Lujza téren - vagy az arról készült képeket a az interneten, vagy itt, lapunk első oldalán- annak aligha lehetett tökéletes, felhőtlen karácsonya. A tisztességes ember megretten, megrémül, ha ennyire nyilvánvalóan, kendőzetlenül tárul a szeme elé az, amiről persze mindigis tudott, csak nem hitte el, nem akarta elhinni: ekkora a nyomor Magyarországon. Ez nem statisztikai számítgatás, nem becslés: bizony ezrek és ezrek állnak sorban egy tál meleg ételért. És ez csak a felszín: más kerületekben és más városokban is állnak a sorok. A becsületesebb tévések beszámoltak erről. Szembe kell nézni már fiatal, jóarcú emberekkel is, akik belemondják a kamerába, a szemünkbe: azért jöttek, mert éheznek. Csak abban lehetünk biztosak, hogy a felelősöket a környéken sem láthatjuk soha. Pedig most lenne itt az ideje, hogy egy szép szokást vezessünk be. Követeljük a mindenkori országvezetőktől: álljanak be szépen minden karácsonykor pár...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
A Blahára, mi? Hőn szeretett turulsámánunk még a Felcsúti álomországból sem dugja ki ilyenkor az orrát, de minek is tenné, ott úgyis rózsaszín takony borít mindent, pont úgy, ahogy látni ő azt szeretné. Ha pedig mégis arra járna néhány tökös tekes gyerek kíséretében, a szelektív látása miatt észre sem venné a sort.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@entero: Rossz válasz!! Pihenj egy kicsit!!
Pilóta
@entero: tegnap 23:27
"a városunkban"
--- Nem is tudtam, hogy Orosháza város!:-)
entero
@Horizont: Kissé felfújták ezt az ellenzékiek.
entero
@Pilóta: Én meg azt hittem tényleg pilóta vagy. Ezek után viszont...:-))
miazavalami
Magyarországon három millió koldus élt a Kádár rendszer előtt!
Most ismét annyian vannak! Sőt!
marlin
@entero: Ha lennél szíves megmondani, hogy :
Melyik "ellenzéki" országyűlési képviselő - polgármester írta azt a "dehonesztáló" levelet??
(az, hogy az "ellenzék malmára hajtja a vizet", az nem kérdés, vesztett már a Fidesz választást azért, mert a jelöltek "elárulták" valódi céljaikat!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.