A miniszter bízik abban, hogy még ebben a ciklusban lehetőség lesz a magyar katonák kiváló munkáját és teljesítményét anyagilag is elismerni. A legfontosabb jövő évi célkitűzések között szerepel a "helikopter-képesség" megőrzése és a szállítógépek helyzetének rendezése - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap az MTI-nek adott interjújában. Hende Csaba kérdésre válaszolva elmondta: "idén a legfontosabb feladat és egyben a legnagyobb kihívás az volt, hogy a szűkös költségvetési lehetőségek ellenére se veszítsük el katonai képességeket; örömmel mondhatom, hogy ezt sikerült teljesítenünk, amihez nagyon takarékos gazdálkodásra volt szükség". A "kézzelfogható eredményeket" illetően fontosnak tartotta kiemelni a Gripen-szerződés módosítását, aminek köszönhetően a megelőző tíz év költségeinek kevesebb mint a feléért újabb tíz évre - 2026-ig - biztosított a vadászgépek magyarországi üzemeltetése és használata, így az ország légtérvédelme is.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
Hende Úr!
Azt majd a főnököd szabályozza, hogy te mit szeretnél, az viszont igaz, hogy a magyar hadsereget már nem nagyon lehet tovább zülleszteni sem anyagilag, sem erkölcsileg.
Már arra sem alkalmas jelen állapotában, hogy egy Albánis szintű országgal szemben megvédje.
Azért ne aggódjon, a hatalom be van betonozva, a rendőrség létszáma ugyanis több mint a duplája a hadseregének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.