A teljesség igénye nélkül a Mindenkit érint blog segítségével bemutatunk néhány változást 2013-ban, például hogyan változott a munkatörvény.

A blog szerzője szerint kivitelezésre adhat okot, hogy az állam öt nehéz helyzetű munkavállalói csoport járulékait részben vagy egészben elengedi. Ez a már munkahellyel rendelkezőket miként befolyásolja, nem lehet tudni.

Változik a szabadság kiadásának menete, bár az alapszabadság megmaradt 20 napnak, a munkáltatónak nagyobb beleszólása van, hogy a munkavállaló mikor veheti ki ezeket a napokat. Ezen túl meghatározott idő intervallumig akár más munkahelyen is foglalkoztathat munkaadónk.

A legfontosabb nő a minimálbér összege de, hogy az így is nehéz anyagi helyzetben lévő vállalkozások ezt hogyan tudják majd kifizetni, nem tudom. A lényeg, hogy a minimálbért keresők 93-ról 98e Ft-ot kereshetnek, a szakmunkás minimálbér 108-ról 114e Ft-ra nő.

Kiadásainkat csökkenti az évben, hogy a rezsi díjakat csökkenti a kormány 10 százalékkal. Ennek hosszútávon hatásai nem ismertek, így lehet, hogy most éves szinten pár ezer forinttal kevesebbet fogunk kiadni, de később sokkal több problémát fog okozni.

További részletek a bejegyzésben olvashatóak >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.