Jelentős vállalkozói kört érint a rendszerhasználati díjak január 1-től történténő emelkedése, vagyis a rezsicsökkentés keresztfinanszírozása - derül ki az energiainfo.hu elemzéséből.

A kkv szektor energiafogyasztására vonatkozóan csak becslések vannak, ezek alapján úgy számolunk, hogy több tízezer vállalkozás lehet, amelyeknek rendszerhasználati díjai 10-15 százalékkal növekedtek - mondja Drucker György, a portál vezető elemzője.

Tehát a vállalkozások egy igen jelentős részének kell azzal számolni, hogy 2013-ban az előző évihez képest 10-15 százalékkal több kiadása lesz. Ami pedig probléma, hiszen ahogyan arról a Hvg.hu is írt, ez végül valamilyen formában a lakosságnál köt ki: mivel a cégek drágábban állítják elő termékeiket, drágábban is vehetjük majd meg őket, emellett romlik a versenyképességük a külföldi vállalkozásokkal szemben. A folyamat végén a rendszer számos pontján gazdasági növekedést és munkahelyeket veszít az ország.

Egyszerűsítve a képletet, sok helyen gondolkodhatnak úgy, hogy a megnövekedett kiadásokat valahol le kell faragni a vállalkozáson belül. Ilyenkor pedig általában a munkaerő átcsoportosításában, elbocsátásokban gondolkodnak a cégvezetők.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Így vagy úgy, de csak a lakosság fogja ezt is kifizetni, akkor pedig egyértelműen nem érezhető a csökkentés, csak a növelés!
jozsiami
Nem tudom,hogy ezt máshol ,hogy csinálják de nálunk a csökkentés mire elér a lakossághoz emelkedik .Nem AKARUNK CSÖKKENTÉST MERT AKKOR TÖBBET FIZETÜNK.Jobb lenne ha a kormány nem csinálna semmit mert akkor legalább nincs újabb adó és áremelés.szálljanak már le RÓLUNK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.