Egyszerre két személyt keres a jegybank élére a kormány, a befutó páros Matolcsy György és Patai Mihály, a bankszövetség volt elnöke lehet. A másik alelnök helyére kevésbé fajsúlyos szereplőt nevezne ki a kabinet. A jegybankelnök utódlásának kérdése nem egy személyről, hanem lényegében egy páros összeállításáról szól a kormány számára. Jelenleg a legvalószínűbb verzió, hogy Matolcsy György jegybankelnök, Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség novemberben lemondott vezetője pedig alelnök lesz a Magyar Nemzeti Bankban - értesült a hvg.hu több, neve elhallgatását kérő, a felmerült ötletekről értesült, nem kormányzati forrástól.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Hát ez tényleg érdekes páros. Még a végén kiderűl, hogy Patai lemondása szinjáték volt??!!
kukac50
Ők okoznák a bank szektor összeomlását.
nemkati
@Mobil123: Az volt az előjátéka az alelnöki kinevezésnek. Mennyivel nagyobb az elfogadottsága és mennyivel megnyugtatóbb egy olyan személy, aki bátran bírálja a kormány bankpolitikáját. Alelnökként meg majd szépen odasimul az unortodoxokhoz.
bretagne
Ha ez így lesz, nagyon csalódott leszek. Eddig büszke voltam Patai Mihály lemondására.
Most meg??? Magyarázza meg valaki, mi ez?
Mobil123
@nemkati: Na látod , ez a gyomor forgató dolog. Undorító emberek akik a hatalomért, a pénzért mindent megtesznek.
lacika1ö
Békés megye Békés városában a rendőrök a saját kedvükre büntetnek és tetszésre választanak,indok az nincs,,Békés városába ne jőjőn senki..Meg azonnal munkára ítélik ha nem fizet...A FELHÍVÁSOM JÚTASÁTÓK TOVÁBB...' BÉKÉSI LAKOS
bagoris
Tegyék, a magyar úgy is mindent megtűr, a buta tömeg!
Eddig Nekem Gy. Ferenc volt szimpatikus, mert egyszer azért igazat mondott.
Hajrá Öszöd te böszme!
bundi
@bagoris: tűr az még sokkal többet is meglásd. csak a neten habzik a szája az embereknek, de a hivatalban : igenis nagyságos fővezér titkár úr...
de ne legyen igazam.
bagoris
@bundi: Sebaj, mindenhová kissebbségit ültetnek be, ha nőt ha férfit, kisebbségit, hogy megakadályozzák a szélső jobb és szélső bal előrenyomulását, ezzel tovább növelve a magánvagyon további fullfull növelését, s ha érti itt a csalókat foglalkoztatják a csalók, persze nem a pitit, hanem a profit, s az amatőrt viszik dutyiba fél évre meg felfüggesztettre. Aki nagyon ügyes úgy is minden honét kilovagolja magát idő elött. Ilyen a rendszer.
bagoris
@Mobil123: igen, s háborút akarnak, azért kell a sok pénz.
bagoris
@kukac50: nincsenek egységes béremelések a rendszerváltás óta. Aki meg termel sok javat, az már nem idehaza végzi el a dolgát.
bundi
@bagoris: tudod innen angliából szemlélve, ez a kisebbségis szemlélet kissé érthetetlen.
bagoris
@bundi: irigyelhetnélek, de akkor megint ot vagyok, ahol az agyatlan többség, mert sztem nem az ellenségkép kell, meg a prédakerítés, hanem előre lépés a felyekben!

Hogy ne maguk javára döntsenek, hanem a duzzogó hangyanép javára.
bundi
@bagoris: azért ennek elenére, ha kilépsz a tengeren túlra, mint ahogy írtad, neked is fel kell erre készülnöd. te leszel a kisebbség. hidd el kiábrándító tud ez lenni, ha ilyen a hozzáállásod.amit meg most írtál arra meg csak annyi a válaszom, hogy most már mindegy túl késő, olvasd a 300 000 végrehajtásos cikket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.