Egy kecskeméti igazgató úgy nevelte a diákokat, hogy esetenként elkülönített dühöngőbe zárta őket. Most ő kapott börtönbüntetést, igaz felfüggesztve.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rézfánfütyülős
@darwin: 1950- ben születtem!
Pedagógusként dolgoztam amíg a gengszterváltás után ki nem lettünk páran az öregebbek közül ebrudalva.
A melótól nem féltem soha sem ezért mérgemben lakatosként dolgoztam amíg nyögdíjba nem kerültem.
Tehát mint szakképzett, okleveles tanító talán van kevés elképzelésem arról, hogy mi is megy egy ilyen műintézményben.
A pszichológiát pedig szerénytelen véleményem szerint NEM lehet megtanulni.
Arra vagy születtél és van empátiás készséged, vagy a fene megette az egészet.
De eltértünk a tárgytól.
darwin
@rézfánfütyülős: Az intézményekre haragszol,a pszichiátriára vagy a pszichológiára?
Egy hangyányit fiatalabb vagyok,de nekem szerencsém volt a hetvenes évek gyermek-ideggyógyászaival.Akkor is voltak elhivatottak. Tehát nem hozzáértőként véleményezek,hanem paciensként. :) :) :)
Még most is az a véleményem,hogy a dühöngőket el kell különíteni a többiektől.Humánusabb,mint szedálni hosszú időn át,mert néha visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el.
lbs
Én meg az ítéletet meghozó bírót hoznám össze - két hét hosszra - az ilyen "problématikus gyerekekkel.
Lehet hogy kiszabadulása után még az egyetemi oklevelét is összetépné...
rézfánfütyülős
@darwin: Egyikre sem!
Én azon döntéshozókra haragszom akik ezt a mai lehetetlen helyzetet megengedték, hogy kialakuljon!
Az elkülönítésben abszolúte nincs közöttünk vélemény különbség!
Mert a többség joga minden esetben felülbírálja az egyén vélt jogait.
Én csak olvastam az autizmus tünetegyüttesről, mert amikor én tanultam Szegeden, akkor még kapitalista csökevény volt az ilyen tudomány. Amennyit megértettem belőle az nem haladja meg egy jól olvasott átlag emberét.
De azt tudom, hogy nem célszerű nagy csoportokban nevelni olyan gyerekeket, akik antiszociális magatartásukkal a többeket visszavetik a fejlődésben.
Ha rajtam múlna tiltanám a lobotómiát és a szedálást.
Mindkettő alapvető emberi jogokat sért!
Nem olyan régen volt a Kossuthon egy elme szakorvos akivel riportot készítettek.
Lenne módszer, de ma már nincs itthon olyan szakember aki azt tudhatná alkalmazni.
Az igazán jó szakemberek már nem praktizálnak csak oktatnak vagy külföldön dolgoznak :(
adsl70
Én nem akarok senkit bántani, de aki nem érti az itt és pont ilynben ne nyilvánitson véleményt. Pont a szellentés szabálya néha ha bent marad jobban szolgálja a köz érdekeit. Kukacnak üzenem dolgoztam iylen helyen és nem okoskodok olyanban amit max a tv-ben láttam. Minden helyen van elkülönités és majd minden helyen van kényszeritő ruházat amit ilyenkor a mások és önmaga védelmébena betegre adnak ez sokkal humáénusabb, mint a hosszutávu szedálás bármilyen szinten, aminek egyszerüen nem lehet megmondani milyen következményei vannak. Csak tabuként kezelik nálunk nem tudom félnek hogy az ország vezetői nehogy ilyenben végezzék? nem valószinü és az se megoldás amikor rossz példát veszik át nálunk is eleinte lepedővel csomozták a beteg végtagjait az ágyhoz rosszabb esetben " válast" dühöngők kaptak az annyiban más hogy a felső nyaka-hunalja alatt az ágyhoz huzták. Kellett, mert ha nem akkor sajnos a beteg odafordult és leszedte a pelenkát és kikente akit ért vagy felült és megindult kibillent és borult az ágy. Félelmetes amikor egy ilyen beteg művel, másik a patentozzák az "egészségügyi textilia a VMV kft" műanyag patentos- heveder amit mágnes kulcasal nyillik szép de akire egy ilyet felraknak az nem pite sajnos párnázott és a jó ég nem mondja meg mikor került e betegre és sajnos foklyamatosan a hátan fekszik ez komoly légzés, tüdő viszesedést és hosszutávon halálhoz vezet. Igen is el kell különiteni az ilyen betegeket a többiektő azért itt is olvashato amikor részeg, deliriumos agyonverte - megsebesítette betegtársát.
Sajnos a gyerekeknék sem jobb a helyzet, kevesen tudják a halo felezése 32óra nem a kiürülés az adag felezése... még pár adag rivo és olyat adunk a gyereknek amit senki nem tud megmondani a hosszutávu hatásárol.
adsl70
@kukac50: nem hiszem hogy te ott dolgoztal talán portásként, akinek képe van persze nem haláltábor, de nekem ne mond hogy nálatok a deliriumos beteget nem lett rögzitve és mivel lett rögzitve és mekkorára dagadt a kezfeje amikor rászorult a lepedó, panetos heveder??? ödéma az a legkissebb szeoritásnél jelentkezik. Olyan nincs hogy alkesz, drog, és különboző zavarokkal küzdö betegek egyszersem voltak roham alatt. Igen jó a kapcsolat, mert akinek rohama van az a roham után semmire nem emlékszik, persze én is azt mondom tisztelni és szeretni kell minden beteget. A betegsége és ne ő ez nagyon fontos, de fontos a mások és a saját védelmed is. Nekem ne mondd hogy nem láttal zombivá szedált betegeket akiknek néha rövidebb volt, mint a koruktol elvárnál. Ez mind a kémiai kényszerzubbony hatása. Egy orvos, orvosnő sem kockáztatja meg a maga azt föleg és dolgozok testi épségét amikor valaki rohamozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.