A Borsodban és Békés megyében szétosztott téli lábbeliket a 1359-es adományvonalon befolyt összegből finanszírozta a legnagyobb hazai humanitárius szervezet.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@entero: Itt is megkérdezem: szerinted 2002-ig a szegény családokban csak 1-2 gyerek született, aztán jött az MSZP, és rögtön 6-7 gyerek született a szegény családokban? Mert ezt takarja az a kijelentésed, hogy a "megélhetési szülés a szocik óta éli virágzását".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
entero
Sajnos a gyerekek azok, akik semmiről nem tehetnek, nem ők akarnak a világra jönni. A szülők és az előző kormány a felelősek mindezért, hiszen a megélhetési szülés a szocik óta éli a virágzását. A Fidesz helyében mindenesetre azon lennék hogy 2-3 gyerek után ne járjon semmiféle támogatás, csak az szüljön gyereket e felett, aki el is tudja tartani Kevesebb szegény gyerek lenne, és kevesebb bűnöző is majd. Persze azt hozzátenném hogy itt Békés megyében is vannak olyanok akik a munkahely elvesztése miatt kerültek ilyen helyzetbe, de ők vannak kevesebben.
dzurinda
@entero: Itt is megkérdezem: szerinted 2002-ig a szegény családokban csak 1-2 gyerek született, aztán jött az MSZP, és rögtön 6-7 gyerek született a szegény családokban? Mert ezt takarja az a kijelentésed, hogy a "megélhetési szülés a szocik óta éli virágzását".
Dr.luigilongo60
@dzurinda: ÁÁÁÁÁ...csak nem olvas statisztikát.
szaboria1
Akkor amikor nálunk már nagyon sokan a mély szegénységben élnek. Miért nem itthonra gyűjtik a pénzt? Nem sajnálom a Böjti Csaba vezette erdélyi gyerekektől de már ott sokkal jobb körülmények között élnek mint nálunk az itteni intézetekben. 95 millió forintból nagyon sok ingyenes ebédet lehetne biztosítani a szegény családoknak.
Patrióta1
Gyerekszegénység! De azért stadionra, meg jutalmakra van pénz!
entero
@dzurinda: Valahogy így. Az osztogatás éveiben indult útjára a megélhetési szülés, tudod, amikor egy évig is el lehetett éldegélni a segélyekből, meg amikor mindenféle támogatásokat, juttatásokat, szociális segélyeket kezdtek osztogatni, ezerrel ment a szocpol, stb. Az a baj hogy ezt a Fidesz sajna még mindig nem szüntette be, olyannyira hogy 6 gyerek után ma pl. 330 ezer forintot kapnak a szülők, az összes gyerek ingyen étkezik, ingyen kap könyveket, mint rászorulók ingyen kapják a fát a tüzeléshez, lakásokat kapnak, stb. Azaz dehogy ingyen, a mi adónkból.
QQCSI
@szaboria1: Ebből is futná néhány pár cipőre:
"Elindult a 2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve című program, amelyre 100 millió forintot különítettek el a Bethlen Gábor alapnál - jelentette be Répás Zsuzsanna. "
www.hirado.hu/Hirek/2013/01/24/13/Repas_Zsuzsanna_2013_a_kulhoni_magyar_kisiskolak_eve.aspx
szaboria1
@Patrióta1: Ez az mert, amit a kormánynak kellene meg lépni azt inkább az emberek jóindulatára bízzák. Már egy pár hónapja figyelem a kereskedelmi tv.-k mutatnak be egy egy elszomorító esetet és utána beszámolnak, hogyan siettek a segítségükre. A vörös iszapra is az emberek több mint 1 milliárdot adtak össze és mit tett a kormány másra költötte mint amire igazából adták az emberek.
QQCSI
@QQCSI: Ötezer forintért már elfogadható cipőt lehet kapni.
Száz millából futná 20 ezer pár cipőre...
szaboria1
@entero: Kénytelen vagyok cáfolni mert a szomszédom két lánya középiskolás lett és nem csak, hogy ebédet nem kapnak de még kolesz díjat is kell fizetni igaz kevesebbet de ott már fizetni kell.
dzurinda
@entero: "Az osztogatás éveiben indult útjára a megélhetési szülés"

Ne haragudj, nekem továbbra is hihetetlen az, hogy 2002-ig 1-2 gyerek született a szegény családokban, aztán utána az MSZP alatt 6-7. Persze, ha neked ez a véleményed, akkor ez a véleményed.

"Az a baj hogy ezt a Fidesz sajna még mindig nem szüntette be, olyannyira hogy 6 gyerek után ma pl. 330 ezer forintot kapnak a szülők"

Ez szimplán nem igaz. Hogy jött ki ez a 330 ezer?
entero
@dzurinda: A 246 ezer a tényleges, de mindenestül kijön ez az összeg.
entero
@szaboria1: Gondolom, a szülők dolgoznak és keresnek, nem? Én azokra gondoltam akik jövedelem nélkül vannak.
dzurinda
@entero: "A családi pótlék 2013-ban az alábbiak szerint alakul:
Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként"

16000x6=96 000 Forint, ez még messze van a 246-tól is, nem hogy a 330 ezertől. Milyen tételek jönnek még ehhez hozzá, amivel kijön a 246 vagy a 330? (Tényleg nem tudom, azért kérdezem.)
szaboria1
@entero: 6 gyermekes cigány család. Az apa alkalmi munkákat keres , mert még kukásnak sem vették fel, most már az is kérdéses lesz e tavasszal nálunk közmunka részére.
entero
@dzurinda: 3 éves korig még jár a Gyed is, ikreknél meg 6 éves korig.
nyanya001
Holnap megkezdődnek az új Nagyerdei Stadion építési munkálatai Debrecenben - közölte honlapján a DVSC. A klub szerint a kivitelező a bontási, illetve építési munkákat a Nagyerdei Stadion déli kapujánál kezdi majd meg. A debreceni stadionprojekt kivitelezője a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta debreceni székhelyű Hajrá, Debrecen! elnevezésű konzorcium - idézte fel a beszámoló. A nyertes pályázat 11,445 milliárd forintról szólt.
Ebből mennyigyermeket lehetne jóllakatni és felruházni !
dzurinda
@entero: OK, de a Gyedet korábbi munkaviszony, korábban befizetett járulékok alapján kapják, tehát ezt nem nevezném az államon való élősködésnek. Ha valaki magas Gyedet kap, az azt jelenti, hogy magas volt a fizetése, és ez után a magas fizetés után fizetett - szintén magas - járulékokat. Ez óriási különbség a családi pótlék és a Gyed között - az egyiket mindenki kapja, akár akkor is, ha egy percet nem dolgozott életében, a másikra való jogosultsághoz (Gyed) pedig munkaviszony kell. Remélem jól érzékeltettem a különbséget.
QQCSI
@nyanya001: Tudod, vannak prioritások, amelynek a jelenlegi kormányzópárt meg akar felelni. Elsők ők, másodikok a határon túliak, harmadikok a botlábú focisták.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Téged senki nem kérdezett.
QQCSI
@entero: Te viszont már sokadszor hagyod ki a lehetőséget, hogy válaszolj, ha megszólítalak. Talán mert nem tudsz megcáfolni? De már ne is törd magad!
entero
@QQCSI: Nem látom hogy megszólítottál volna ennél a témánál.
entero
@dzurinda: Ez mind igaz, viszont ne mond nekem hogy sokan nem kapnak olyan szinten támogatásokat hogy simán elérje ezt az összeget.
QQCSI
@entero: Nem most volt, és nem egyszer, de felejtsd el!
nyanya001
Csaknem négymilliárd forintot csoportosít át a kormány a Friends of Hungary Alapítvány létrehozásának és működési költségeinek finanszírozására a tartalékból – derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.
4 milliárd forint támogatást kap 2014-ig az erdélyi magyar felsőoktatás a magyar kormánytól.
Ez engem felháborít, amíg itthon a gyermekek éheznek és fáznak !
QQCSI
@nyanya001: Ha Orbán, Lázár, Kövér, és a többiek a saját vagyonukból jótékonykodnának, akkor is megkérdezném, miért nem itthon teszik, de az, hogy a mi folyamatos sarcolásunknak hála próbálnak szavazókat szerezni, az felháborító!
dzurinda
@entero: Én nem tudom, ezért is írtam ezt az egyik hozzászólásom végén: "(Tényleg nem tudom, azért kérdezem.)"

De akkor ha valaki kap 330 ezret, ebből ugye 96 ezer a családi pótlék, a maradék 234 ezret pedig Gyed címén kapja, akkor a 234-et a korábbi munkaviszonya alapján állapították meg, tehát nem a te adódból megy, hanem az övéből, csak a 96 ezer az, amiért nem dolgozott egy percet sem.
entero
@dzurinda: Ne lovagolj kizárólag a gyeden, ha összeadod azokat a támogatásokat amiket a romák kapnak akkor kijönne ennyi. Ha viszont ez nem igaz, akkor az nem mondott igazat nekem aki ezzel foglalkozik.
nmaria
@entero: Ezt én megcáfolom, mert nem kapnak. Van ismerősöm 5 gyerekkel, kapják a családi pótlékot, ami 16 ezer fejenként. Az apa minimálbért keres, az anya Gyest kap, ami 28 ezer körül van. Ez kb 180 ezer összesen, kapnak még rendkívüli gyermeknevelési segélyt, ami 20 ezer, ezt nem minden hónapban, ja és a gyerekek bizonyára ingyen esznek az oviban és az iskolában.
dzurinda
@entero: Ez az, hogy nem tudom, hogy milyen támogatásokat kap valaki csak a gyereke után, és te sem mondtál többet. Úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózunk. Továbbra is fenntartom, hogy a 330 ezer soknak tűnik (a 246 is), de ha nem tudjuk pontosan, hogy milyen jogcímeken kapnak pénzt, akkor nem is tudjuk kiszámolni.
entero
@nmaria: Akkor viszont miért kell 5 gyerek? Ez az amit én soha nem fogok megérteni.
dzurinda
@nmaria: A minimálbért ebből vedd ki, mert az nem az állam által utalt támogatás, azt a munkája után kapja az apa. Így az 16x5+28=108 ezer forint. Entero azt írta, hogy támogatásként kapnak 330 ezer forintot, tehát a munkabért a számításból vegyük ki.
nmaria
@entero: Mert nekik kellett és boldogok.
nmaria
@dzurinda: Oké, de én az össz bevételt számoltam.
entero
@dzurinda: Igazad van, konkrétan nem tudom megmondani neked hogyan jön ez össze, de aki ezzel foglalkozik azt mondta nekem hogy aki a postánk előtt inzultálja az embereket annak 6 gyereke van és összesen ennyit kap. Részletekbe nem mentünk bele.
dzurinda
@nmaria: Értem, de entero felvetése csak a támogatásokra irányult, tehát a valódi kérdés az, hogy csak támogatásokból lehet-e 330, vagy 246 ezer forintot összeszedni (ez a két szám vetődött fel).
dzurinda
@entero: Értem, hát, ha ezzel foglalkozik, akkor biztos így van, eléggé megdöbbentő. Mondjuk a részletek érdekelnének, de akkor ezt nem tudom meg.
entero
@nmaria: Remélem később is azok lesznek és példamutató felnőttekké válnak majd. Tudod, tapasztalatból mondom, 5 gyerek iskoláztatása, étkeztetése, ruházkodása, zsebpénze, játékok vásárlása, nyaraltatása, egyetem finanszírozása nem kis pénz. Ezeket csak szeretetből nem lehet megoldani, sok esetben a gyerek az aki megissza mindennek a levét.
entero
@dzurinda: Az is lehet hogy nem mindenkire értette, mindenesetre most már engem is érdekelnének a konkrétumok.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Sorry, ma egy kissé ingerült és fáradt vagyok, szokásomtól eltérően gondolkodás képtelen is valamennyire, lehet hogy jobban tenném ha inkább lefeküdnék aludni...:-))
nmaria
@entero: Ez így van, de még amíg nagyok lesznek sok minden változhat, és végül is, ha nem lesznek diplomások, attól még lehetnek tisztességes, sikeres felnőttek.
entero
@nmaria: Kívánom, hogy így legyen. Csak tudod nekem ez a "majd lesz valahogy később" nem életbiztosítás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.