Tavaly a negyedik negyedévben a munkanélküliek létszáma 468 ezer fő volt, ami 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, ez megegyezik az egy évvel korábbi mutatóval - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Matolcsy ma beismerte, hogy közel harminc (30%-os) munkanélküliség van kis hazánkban.
Ma kijelentette: „A kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni, valamint visszatérésre kívánja ösztönözni a jelenleg külföldön dolgozó "félmillió kitűnő magyar munkavállalót".
Értitek? Most kotyogta el ez a barom, amit már egy éve suttognak: Az agyonhallgatott népszámlálási adatokból kiderült, hogy az elmúlt három évben, legalább 500 000 ember hagyta itt a Fidesz vezette (qrva) országot!
Arról, már nem is beszélve, ha hinni lehet a statisztikáknak (2012. novemberi KSH adatok), akkor pici hazánkban 468 000 munkanélküli, KB.: 120 000 közmunkás (akik átlag egyhavi munka után, egész évre dolgozónak számítanak papíron), és legalább 500 000 külföldre távozott „vendégmunkás” (a velük távozó családtagok nélkül), összességében, nagyjából 1.100.000 FŐ!!! És valószínűleg, tavaly november óta ez a szám, még növekedett is!!! Ez a szám azt jelenti, hogy jelen pillanatban 30 % a munkanélküliség !
bundi
@nyanya001: és? számít?
kinek?
a tapsikolók csak akkor térnek észhez, mikor már túl késő, és akkor is a bajnai meg a gyurcsány lesz a hibás.ez van
nyanya001
@bundi: Az ellenzék - többek között - ezzel kell majd kampányoljon !
Körömpiszok
Ez kacsa. Sajnos a statisztika, csak számok.

1 főállásu munkavállalónak van mellék állása + 1 bejelentés. (Ugye akkor még nőt a foglalkoztatotti létszám.
Diákmunka!
Minden diákot be kell jelenteni mint főállású munkavállalót. Mivel egy diák több szövetkezetnek is tagja, hogy legyen munkája (ez lehet akár 3-4 tagság). Mivel minden iskolaszövetkezet bejelenti, így elképesztően sokszorozódik a statisztika.

Jó, hogy nem tudjuk a válós adatokat, mert az elképesztően alacsony, és még azok is kimennének akik idáig nem tették.

ÉBRESZTŐ!
bundi
@nyanya001: és?
ha bajnait, vagy bárkit választanak ezek helyére, akkor jobb lesz?
szerintem már most is késő.
ezt az ámokfutást, nagyon, nagyon sok idő helyrehozni.
tökmindegy ki, mivel kampányol 1 év múlva, akik elvesztették a házukat, azok nem kapják vissza. akik a munkahelyükkel jártak így dettó. a tönkrement cégek nem indulnak újra. akik elhagyták az országot nem jönnek vissza. tehát a birkák csak saját maguknak ártottak eddig, azzal, hogy a köldöküket vakarták, és egy helyben totyogtak, ahelyett hogy léptek volna valamit. lesz legalább 10 kurva kemény év ezután, szerintem. de ne legyen igazam. ezért mondom, hogy most már mindegy. bajnai, vagy bárki, nem tud csodát művelni, akármi is lesz. mivel minden nagy cég a fideszé (demján, csányi nyerges, simicska...), ezért, ha a következők nem akarnak még több cégbedöntést, nekik kell munkát adniuk. tehát a fidesz most már megkerülhetetlen. és ezt hagyták az emberek. tehát mindenki azt kapja amit megérdemelt. sajna.
"C'est La Vie"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.