Folytatva a múltkori írást a hitelekről, most néhány, a devizahitelekkel kapcsolatos téveszmét szeretnék eloszlatni. “Amikor felvettem a hitelt, még csak havi 40 ezer volt a törlesztőm, most pedig már 138 ezer forint” Ez az egyik leggyakrabban hallható panasz a devizahitelesektől, csak éppen van benne egy hatalmas csúsztatás. A svájci frank áremelkedése sajnálatosan megdrágította a havi törlesztőrészlet nagyságát, ahogy a bankok által bevezetett kamatemelés is. Azonban messze nem ilyen mértékben.

Forrás: kiszamolo.hu
Feltöltő: Kiszámoló
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sonderkommando
@Mobil123: Aki nem vette fel, miért hibás?
Aki adta, miért hibás?
Mobil123
@sonderkommando: Nem írtam, hogy aki nem vette fel hibás. Aki adta (bank) a maga hasznát tartotta szemelőtt.
sonderkommando
@Mobil123: Te írtad: "mellesleg úgy gondolom nem csak az aki felvette hanem az is aki nem. (Én sem vettem fel,)"

Még szép, hogy a bank a maga hasznát tartja szem előtt, ez most is így van, korábban is így volt. Mi ebben a pláne? A bank a pénzét kihelyezi haszon reményében. Ezt nem értem.
Mobil123
@sonderkommando: Azt írtam hogy "és most fizetjük az egész trágyadombot, és mellesleg úgy gondolom nem csak az aki felvette hanem az is aki nem."
A bankok persze a haszon reményében helyezik ki a pénzüket, de némi önmérséklet sem ártott volna. Most meg a banadók miatt felvannak háborodva, amit persze tovább hárítanak ránk. Tudod azt gondolom ez az egész egy fura ördögikör ami mindig rajtunk csapodik le. A '90-es években jó magam is vettem fel hitelt (autóra) de akkor még volt olyan, hogy ahogy összejött valamennyi pénzem akkor bementem a bankba és befizettem a hitelre, és újra számolták az egészet.
sonderkommando
@Mobil123: Valóban, bocsáss meg!

Mivel mi vagyunk a végfelhasználók, kvázi fogyasztók, így amíg ezt törvény nem szabályozza, addig többnyire rajtunk fog lecsapódni. Ilyen a kereskedői mentalitás, ennek most csak az ő józan belátásuk szab határt.
Körömpiszok
Sokban igaza van. Sajnos a mint már írtam a kamatok nem 2%-t emelkedtek. Van ahol 8-9-10%
Ha felvetted 4% az emelkedés 2,5 szeres, ami 50% emelkedés + 50% árfolyam és rögtön a 55000 Ft-ból, 110000 Ft lett. Mellé még egy két Úri csalafintaság (kezelési díj emelkedés, stb). Rögtön megvan a 120-130 eFt-s törlesztő.
Azért nem volt mindenki könnyelmű, mint azért erre is van példa. Hogy lehet, hogy most is az árfolyam gáttal is 70.000 a törlesztő.
Azért itt lenn még min finomÍtani. KAMAT, és EGYÉB KÖLTSÉGEK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.