A fenti címmel közölt írás az inforadio.hu. Ettől sajnos még nagyon messze vagyunk, de az orvostudomány valóban egyre pontosabban képes feltérképezni a tumorsejtek tulajdonságait, viselkedését, genetikai információit - olvasható a Szike blogon.

A szerző azt írja, nehezíti a folyamatot, hogy ezer és ezer féle tumor létezik, és még ugyanaz a tumor is reagálhat máshogy a kezelésre két különböző betegnél, sőt, akár idővel ugyanazon személynél is. Amennyiben azonban sikerül egy-egy daganattípus gyenge pontjait megtalálni, genetikai útvesztőjében rálelni egy sebezhető pontra, igen hatásos terápiát tudnak kifejleszteni a szakemberek.

Ezek a személyre szabott terápiák persze körültekintő alkalmazást és alapos, modern diagnosztikát igényelnek, hisz nem mindegy kinek adjuk a szert. Arról nem is beszélve, hogy hihetetlen összegekről beszélünk, így a felesleges terápia - véleményem szerint - megengedhetetlen. Hazánkban (is) a vezető halálokok közé tartozik a rosszindulatú daganat okozta halálozás, méghozzá első helyen.

További részletek a Szike blog bejegyzésében >>>

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klara Erdelyi
A rák már ma is gyógyitható lenne - ha nem csak a buta reklámok futhatnának a TV - ben ... és ha gyógyszerlobby nem volna erősebb mindennél ... Ime - a bizonyiték :
atv.hu/videotar/20121217_700_as_klub_2012_12_14

Mostmár csak HIRDETNI és TOVÁBBADNI kell minden érintettnek ...
Addig amig a TV nem ezt hirdeti ... de vélem ez még messze van ... Sajnos ...
De addig tegyük meg mi ...
Klara Erdelyi
És még pénzbe sem kerül - csak az étrendre kell odafigyelni ...
kamazuka
Egyszerű rutin vizsgálat volt csak pár apróbb dolog,mellékes vizsgálat,hogy választkaphassak a miértre.
A doki jó pofa volt mondta semmi gáz, jó időben jött Az ocsudás elmaradt már tumor-markereket kerestek,aztán az eszmélés re szánt idő is elmaradtt,mikor félig kábultan altatás előtt bezötyögtettnek a műtőbe.Felébredsz s görcs nélkűl apatikusan várod a szövettan eredményét.Ha! ...és már nyugtatni próbálod magad ..de talán..
Jön a doki,és rákezd s talán ha igaza volt hogy időben akkor az esély 100emberből-2,3 akinek a mázlit ott fenn is előjegyezték.
Ha nem akkor az utazás tovább tart s ennek a kimenetele több ismeretlenes egyenlet.
A rákszűrést időben mindenkinek ajánlani tudom!Szívből.
Azt hogy se kemo,se sugár kezelést nem kellett átélnem,csak annak köszönhetem,hogy elmentem szűrésre időben!.s nem gondoltam volna,hogy ez lesz!
Hajrá!
Vezekelek
@kamazuka: Mi a francnak jött ide, kérdezte az urológus amikor prosztata vizsgálatot kértem.
Édesapám, nagyapán abba (prosztata rák ) halt meg fiatalon!
kamazuka
@Vezekelek: A tetszik -re kattintást mellőzve.inkább.
Bakker ez nagyon gáz!Húúú!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.